avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 614 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... imputare fortata
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

imputare fortata

buna seara, sora mea lucreaza la o casa de amanet. Intruna din zile a venit un client cu un obiect din aur sa il vanda, l-a verificat si s-a dovedit a fi aur. in ziua urmatoare propritarul casei de amanet a luat aurul pentru a-l topi, l-a bagat intrun aparat si i-a aratat ca obiectul respectiv este foarte bine suflat, lucru care se poate descoperi doar cu ajutorul unui aparat, lucru care la facut patronul, sora mea putea verifica daca e aur sau nu doar cu ajutorul unei pile si aunei solutii, nu cu aparat, acum patronul o obliga sa plateasca valoarea prejudiciuli, aproximativ 9000 ron, in caz contrar o ameninta cu dosar penal sau alte chestii de genul. mi se pare ceva ciudat ca patronul fiind pagubit nu a anuntat vreun organ al legii ci pur si simplu tine sus si tare ca sora mea trebuie sa plateasca. in cazul acesta ce ma sfatuiti sa fac.
Va multumesc anticipat!
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 08:29, 22 Decembrie 2016
Sora a fost instruita sa foloseasca aparatul? Aparatul era disponibil sa verificeobiectul cand a venit clientul?
Exista proceduri cum sa verifice obiectele din metale pretioase?
Parerea mea este ca raspunsul la toate intrebarile este negativ. Patronul ar fi trebuit sa anunte inselaciunea la politie. Sora sa il informeze pe patron ca va depune plangere la politie si sa vada pozitia patronului. Daca se impotriveste atunci in mod clar are si alte probleme cu amanetul. Pentru a se proteja impotriva patronului ar putea depune plangere la politie.
Nu este nicio inselaciune. Clientul a venit cu un obiect si angajatul a facut o evaluare. Daca exista proceduri pentru identificarea unor astfel de obiecte (si de obicei exista) nu are ce sa faca.
Pentru ce se imputa acea suma , intrucat din mesajul dvs nu reiese clar motivul imputarii.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Inselaciune amanet AlexHo AlexHo Buna. Nu demult am deschis un amanet, inca sunt la inceput si mai am multe de invatat. Am fost tepuit de doua ori, ambele contracte sunt inca valabile. 1. ... (vezi toată discuția)
Lnselaciune la casa de amanet anonim85 anonim85 Buna ziua! Lucrez la o casa de amanet si am probleme cu un client care a adus un lant, doar pe deasupra aur iar in interior cu pilitura. Contractul e facut ... (vezi toată discuția)
Inselaciune - amanet anonim85 anonim85 Buna ziua! Lucrez la o casa de amanet si in sept am depus o plangere pentru o inselaciune. O persoana a lasat in amanet ( in regim de amanet, nu de vanzare) un ... (vezi toată discuția)