avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1440 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... preaviz platit anticipat
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

preaviz platit anticipat

Suntem o asoc de proprietari si dorim sa demitem disciplinar femeia de serviciu. Dupa p v cercetare dorim sa o demitem cu inceperea datei de 01.01 , vrem sa-i platim preavizul de 20 de zile la data respectiva si sa "nu o mai vedem in bloc" , in aceasta perioada angajam o alta pers. Problema este daca este legal , daca ne pomenim ca ea doreste totusi sa vina la bloc si la ce data o declaram in revisal. Va multumim
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 07:16, 28 Decembrie 2016
1. Demiterea nu este prevazuta in Codul Muncii.

2. Contractul individual de muncă poate înceta astfel:
a) de drept;
b) ca urmare a acordului părţilor, la data convenită de acestea;
c) ca urmare a voinţei unilaterale a uneia dintre părţi, în cazurile şi în condiţiile limitativ prevăzute de lege. (aici putem vorbi despre demisie sau concediere)

3. Preavizul se acorda numai in caz de demisie sau concediere in baza art. art. 61 lit. c) si d), al art. 65 si 66 din Codul Muncii.

4. Incetarea c.i.m. se transmite in REVISAL la data încetării contractului individual de muncă/la data luării la cunoştinţă a evenimentului ce a determinat, în condiţiile legii, încetarea contractului individual de muncă.

5. In cazul desfacerii disciplinare a c.i.m. , nu se acorda preaviz.

6. In speta, dupa finalizarea cercetarii disciplinare , angajatorul poate decide desfacerea disciplinara a contractului individual de munca incepand cu data de 01.01.2017.
In acest sens, transmiterea revisal-ului se va putea face cel mai tarziu in data de 03.01.2017.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Plecarea fara demisie catalin_klaus catalin_klaus Cum mi se poate inchide un contract de munca de catre anagajator fara ca eu sa-mi fi dat demisia? (vezi toată discuția)
Incetare cim art 55, lit b alcibiade alcibiade Buna seara, In conditiile in care am solicitat prin depunerea la registratura unitatii in data de 07 a cererii privind incetarea CIM in data de 08, conform ... (vezi toată discuția)
Incheierea si incetarea cim in aceeasi zi zanu zanu Ave tuturor, Va retin atentia cu urmatoarea problema: Un salariat nu se prezinta la lucru dupa incheierea CIM-ului si dupa ce angajatorul trimite ... (vezi toată discuția)