avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 753 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Paşapoarte, cărţi de ... Apostila, traducere si legalizare certificat nastere
Discuție deschisă în Paşapoarte, cărţi de identitate, acte de stare civilă - formalităţi, obţinere, probleme

Apostila, traducere si legalizare certificat nastere

As vrea sa va intreb daca mai este valabila apostila traducetea si legalizarea din 2005 unui certificat nastere astazi 2016-2017. Multumesc!
Cel mai recent răspuns: Ares-3 , moderator 09:31, 29 Decembrie 2016
Cat timp nu au fost aduse modificari asupra originalului, varianta care poarta apostila este valabila.
Unde va trebuie?
N-ar fi rau sa va schimbati vechiul certificat cu unul de tip nou, multilingv. E foarte simplu de obtinut, se face o cerere la Starea civila de la locul de domiciliu sau de resedinta si se plateste o taxa de 2 lei. De asemenea puteti cere un extras multilingv dupa certificat, care nu trebuie tradus, legalizat si apostilat pentru a-l putea folosi in tarile UE. Un asemenea document ar fi in concordanta cu 2016 :)
Puteti citi la acest link despre extrasul de care v-am zis:
[ link extern ]

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Nasterea in strainatate adelacristina adelacristina Buna ziua.am si eu o intrebare,sunt insarcinata si aleg sa nasc in germania doar ca tatal copilului nu poate fi acolo in acel moment.o sa am un certificat de ... (vezi toată discuția)
Certificat de nastere pentru casatorie andutza12 andutza12 Buna seara. M am casatorit de curand cu un spaniol si cand trebuia sa ne faca cartea de familie le am zis ca e gresit numele ....a fost o confuzie din partea ... (vezi toată discuția)
Obtinerea certificatului romanesc sorina1978 sorina1978 buna seara am si eu o problema daca m ati putea ajuta cu un sfat. am un baietel de 5 ani nascut in spania tatal fiind spaniol necasatoriti. acum eu si ... (vezi toată discuția)