avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 405 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... concediu de crestere a copilului
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

concediu de crestere a copilului

buna ziua!
am o nelamurire in privinta concediului de crestere a copilului. am lucrat conform contractului de munca 2 luni jumatate, din care am intrat in concediu prenatal, post natal si apoi de crestere a copilului ( ulterior am fost studenta). vreau sa aplic pt un job unde se cer 6 luni vechime de munca. se considera sau nu vechime de specialitate concediul de crestere a copilului?
va multumesc!
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 20:09, 29 Decembrie 2016
Potrivit art.22 alin.2 din OUG 111/2010, perioada concediului pentru creşterea copilului prevăzut la art. 2 alin. (1) constituie vechime în muncă şi în serviciu, precum şi în specialitate şi se are în vedere la stabilirea drepturilor ce se acordă în raport cu acestea, cu respectarea prevederilor Legii nr. 200/2004 privind recunoaşterea diplomelor şi calificărilor profesionale pentru profesiile reglementate din România, cu modificările şi completările ulterioare.
am inteles. dar la angajare se tine cont de acest articol? sau e la alegerea angajatorului? (in cazul meu statul)
Art.16 din Constitutie
....
(2) Nimeni nu este mai presus de lege.
....

Prin urmare, orice angajator are obligatia de a respecta legile.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Vechime in munca buna ziua! va rog sa ma ajutati cu urmatoarea situatie : - intre ... MariaGherasim MariaGherasim Buna ziua! Va rog sa ma ajutati cu urmatoarea situatie : - intre 01.09.2008 - 31.08.2012 am lucrat in invatamant; - Intre 01.09.2012-26.10.2012 am lucrat la ... (vezi toată discuția)
Concediul de crestere a copilului ContSters387629 ContSters387629 Buna ziua. Va rog sa imi spuneti daca perioada concediului de crestere a copilului (2 ani) se ia in considerare la calcularea vechimii in specialitatea ... (vezi toată discuția)
Vechime în munca pe perioada indemnizației de creștere copil Ștefania T Ștefania T Bună ziua, Sunt studenta anul I la școală postliceala sanitara, și sunt însărcinată. Am citit comentarii despre acest subiect, știu ca beneficiez de ... (vezi toată discuția)