Buna, am facut o tampenie mai mare ca mine de sarbatori si am pierdut carnetul aflandu-ma sub influenta alcoolului. Grav. Adica imi vor face dosar penal.
Parinti mei si sora mea a primit viza de emigrare(depusa acum circa 12-13 ani), eu in schimb nu, pentru ca de cand a fost depusa cererea, eu am devenit major(sora mea e inca minora) si din cauza asta va mai dura circa un an dupa ce ajunge familia mea in SUA sa primesc si eu viza de emigrare. Intrebarea mea este : eu voi mai primi viza de emigrare daca am dosar penal pentru permis? nu am alte dosare sau probleme de genul : violente, talharii,furturi sau alte ilegalitati. Va multumesc.
Doar cei de la ambasada SUA va pot raspunde la intrebare. La prima vedere pare o piedica dar poate dati la interviu peste cineva care ia in considerare tot tabloul: familia acolo, rezultate bune / foarte bune la studii etc. Si desigur regretul profund pentru fapta savarsita :)
Vei avea probleme cu emigrarea doar dacă vei fi condamnat penal pentru infracțiunea comisă si se va înscrie decizia de condamnare a instanței de judecată în cazierul judiciar. De obicei procedurile judiciare durează chiar și doi ani de zile, si nu implică neapărat trimiterea în judecată. Dacă ești la prima faptă comisă, respectiv nu ai înscrisă nicio pedeapsă în cazierul judiciar, ai cooperat cu organele de urmărire, nu s-au produs evenimente grave în urma comiterii faptei(accident cu victime, distrugeri de bunuri etc), procurorul poate dispune o solutie de netrimitere în judecată.
Chiar dacă se va dispune trimiterea în judecată, procedurile judiciare durează mult timp (judecată de fond și recurs-chiar si doi ani), perioadă în care beneficiezi de prezumția de nevinovăție.
Până la adoptarea unei decizii definitive și irevocabile de către instanța de judecată, ai cazierul "curat", respectiv nu ți se va înscrie nicio faptă în cazierul judiciar.
Dacă până atunci ai depus actele de emigrare, neavand înscrisă nicio faptă în cazierul judiciar, nu poți avea probleme.
Furt din magazin
Firsteman
buna!am comis o infractiune,dar regret enorm.Am sustras dintr-un magazin un lucru..au chemat politia,am dat declaratie,am returnat obiectul,au spus ca imi fac ... (vezi toată discuția)
Am condus imprudent
calian
va rog frumos sa ma ajutati cu un raspuns in privinta urmatoarelor infractiuni----in data de 26 nov 2012 am fost oprit de politie si intocmit dosar penal ptr ... (vezi toată discuția)