avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 781 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... Ajutor copii fara un parinte
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

Ajutor copii fara un parinte

Buna ziua, am o sora care a ramas vaduva cu doi copii minori, un baiat de 11 ani si fetita de 8 ani, tatal lor nu a lucrat cu carte de munca, sora nici ea nu lucreaza cu carte de munca, se ocupa doar cu crescutul animalelor si pamantul. Copii in cazul de fata pot primi un ajutor sau pensie de urmas ?
Cel mai recent răspuns: Gabi95 , utilizator 13:33, 29 Decembrie 2016
Daca tatal nu a lucrat cu acte legale nu au de unde primi pensie de urmas.
Pot solicita un ajutor social la primarie.

Ajutorul social este acordat în baza unei cereri şi a unei declaraţii pe propria răspundere, împreună cu actele doveditoare privind componenţa familiei şi veniturile membrilor acesteia. Documentele se înregistrează la primăria din localitatea de domiciliu/reşedinţă.

www.avocatnet.ro/content/art...
Multumesc !!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Pensie de urmas marystanga marystanga Buna ziua am vazut pe forum o gramada de intrebari despre pensia de urmas si as dori sa imi spune-ti si mie daca doua minore ramase fara tatal lor pot ... (vezi toată discuția)
Unde merg copiii in caz de divort dianaalexandra dianaalexandra buna ziua as vrea sa va adresez o intrebare si sa ma sfatuiti am o prietena apropiata care se confrunta cu o problema dificila are trei copii 2 fetite si un ... (vezi toată discuția)
Bună ziua, fostul soț a decedat ,nu are vechime in munca ,băiatul ... Iulicuta Iulicuta Bună ziua, fostul soț a decedat ,nu are vechime in munca ,băiatul poate primi un ajutor de urmaș ceva? (vezi toată discuția)