Buna ziua.Am o intrebare legata de acordarea stimulentului de insertie.
copilul este nascut pe data de 24 ianuarie 2015 si am intrat in concediul de crestere copil .Acum el are certificat de incadrare in grad de handicap valavil 1 an de zile (01.noiembrie 2016---01 noiembrie 2017).Pe data de 25 decembrie 2016 am solicitat prelungirea ccc pana la varsta copilului de 3 ani.S-a aprobat pana la data de 30 septembrie 2017.Doresc sa revin la serviciu in luna august pentru a beneficia de stimulentul de reinsertie.Intrebarea este daca acordarea stimulentului este conditionata de prelungirea certificatului de incadrare in grad de handicap si dupa data de 01 noiembrie 2017 in conditiile in care lege acorda in prezent stimulent pana la varsta de 4 ani ai copilului cu grad de handicap.
Este o aberatie, deoarece durata CCC este de 3 ani pana la 24 ianuarie 2018.
Durata CCC este prevazuta de lege si nu stabilita de angajator... sa citeasca mai bine art.2 si art.25 din OUG 111/2010.
Condiția pentru prelungirea perioadei de acordare a stimulentului de inserție, este aceea ca persoana să se întoarcă la activitatea profesională cu cel puțin 60 zile înainte de finalizarea concediului, respectiv înainte de împlinirea de către copil a vârstei de 2 (3) ani.