avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 570 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Ajutor - cainele meu a muscat pe cineva
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Ajutor - cainele meu a muscat pe cineva

In cazul in care câinele aflat pe numele meu si tinut la un alt domiciliu a mușcat pe cineva , si aceea persoana depune plângere improtriva mea , ce sancțiuni sau ce pot face in acest caz ?
Cel mai recent răspuns: Sirb Robert , utilizator 11:15, 30 Decembrie 2016
Puteți fi obligat să despăgubiți partea vătămată pentru prejudiciile pe care le-a suferit ca urmare a mușcăturii câinelui dvs.
Partea mea de vina care este? Faptul ca este pe numele meu ? Si deținătorul , persoanei căreia a iesit câinele din curte nu are nici o vina ?
Se poate stabili o culpă și în sarcina celui la care se afla câinele. De ce se afla câinele dvs în curtea altei persoane? Trebuie să dați mai multe detalii.
Sirb Robert a scris:

Partea mea de vina care este?

Sunt mai multe aspecte de clarificat,dar dv in calitate de proprietr/detinator patruped sunteti prin lege obligat sa raspundeti pentru prejudiciile/daunele cauzate de animal
Referitor la circumstantele producerii evenimentului,cum a ajuns cainele dv detinut in proprietatea unui tert sa fie liber ,sa muste un cetatean sunt aspecte importante dar care nu va exonereaza de responsansabilitatea fata de prejudiciile cauzate de animalul pe care il detineti

Deci cainele se afla in curtea tatălui meu vitreg , eu am alt domiciliu , câinele a ramas la dansul , eu nici macar nu stiu in mare parte ce sa intamplat. Doar am fost informat ca va trebui sa ma prezint la Judecătorie.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Muscatura caine cetatean pe strada cataro2002 cataro2002 Buna ziua, Am o problema mare zic eu, un cetatean a fost muscat in afara curtii mele de catelul meu maidanez scapat din curtea mea cu lant cu tot. Eu ... (vezi toată discuția)
Muscatura caine alexc81 alexc81 Buna ziua, As avea o intrebare in legatura cu legislatia curenta privind animalele de companie: cainele meu (un ciobanesc carpatin) a muscat astazi din ... (vezi toată discuția)
Am fost muscat de caine andreisavu andreisavu Buna seara, Doresc sa va prezint ceea ce mi s-a intamplat cu scopul de a afla pasii de urmat si sansele ca eu sa castig in instanta impotriva acuzatului. In ... (vezi toată discuția)