avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 868 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... Beneficiez de concediul prenatal?
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

Beneficiez de concediul prenatal?

Buna.Am o luna de sarcina,de saptaamana viitoare voi fi angajata.daca decurg bine cele 8 luni de sarcina ramase voi lucra si mai am doua luni lucrate in ultimii 2 ani.cumulate sunt 11 luni de munca.voi putea beneficia de indemnizatie?
Cel mai recent răspuns: ana-cer , moderator 12:02, 2 Ianuarie 2017
Nu veti putea beneficia de indemnizatie, decat daca aveti realizate venituri supuse impozitului pe venit în ultimii 2 ani anteriori datei naşterii copilului, timp de cel puţin 12 luni .

De indemnizatie pentru concediu de maternitate (prenatal - inainte de nastere si postnatal - dupa nastere) veti beneficia deoarece veti avea 6 luni anterioare lucrate.
Pentru indemnizatia de concediu pentru cresterea copilului pana la 2 ani - e corect ce v-a raspuns @freeelis.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Pentru acordare indemnizatie crestere copil. la calculul celor ... ByL02 ByL02 Pentru acordare indemnizatie crestere copil. La calculul celor 12 luni se ia în considerare și perioada concediului maternal(prenatal/postnatal (4 ... (vezi toată discuția)
Durata maxima a concediului postnatal si concediul de ingrijire copil dalias dalias Am urmarit discutiile din forum si majoritatea se refera la cele 42 de zile minime ale concediului postnatal. 1. Exista si vreo limita maxima? Poate fi de ... (vezi toată discuția)
Voi beneficia de indemnizatie pentru cresterea copilului? ContSters244341 ContSters244341 Buna ziua m-am angajat si eu de doua luni si acum am aflat ca sunt gravidabeneficiez si eu de prenatal ?Daca nu beneficiez cum fac pot sa ma intorc la servici ... (vezi toată discuția)