avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 524 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Divort la notar
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Divort la notar

Va rog daca poate cineva sa imi explice ce inseamna divort la notar? Daca exista si un copil se poate divorta la notar?
Da, conform art. 375 din Noul Cod Civil, inclusiv dacă există copii minori.Doar că, fiind un divorț prin acordul soților, trebuie să fiți înțeleși cu privire la toate aspectele privitoare la minori dinainte. Dacă aveți neînțelegeri, vă puteți adresa în prealabil unui mediator.
Divorțul la notar poate avea loc doar dacă între soți există înțelegere amiabilă. Se poate divorța și dacă aveți copii doar dacă soții se înțeleg asupra tuturor aspectelor (locuința copiilor, pensia de întreținere, programul de vizitare etc).
Divorțul are loc în 2 etape și durează puțin peste 30 de zile.
Daca nu va intelegeti va puteti adresa unui avocat,este evident faptul ca daca nu se poate rezolva de comun acord la notar nici mediatorul cu puterile lui magice nu este o solutie .
:offtopic:Desigur, @av nic, în opinia dvs. avocatul are puteri magice, însă mediatorul nu are. Oare aici tot timpul trebuie să ne contrăm și să negăm rolul unei alte profesii, reglementată de lege? A, nu trebuie să îmi răspundeți pentru că o veți face în stilul caracteristic și suntem aproape de cumpăna dintre ani.Ar fi păcat.
On topic: Ceea ce am dorit să îi spun utilizatorului este faptul că este bine ca în prealabil să existe un plan parental întocmit și să nu mai existe animozități între soți atunci când vor depune cererea de divorț la notar.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Divort Gh1 Gh1 Buna ziua, Acum cateva zile am depus actele petru divort si am primit ca data pentru prima infatisare undeva spre sfarsitul anului. Daca printr-o minune eu ... (vezi toată discuția)
Divort cu acordul ambilor parti ContSters216223 ContSters216223 Buna ziua.As vrea sa stiu daca pot divorta la starea civila(la notar nu imi permit), dar avem 2 copii minori,suntem de acord amandoi,nu avem nimic de ... (vezi toată discuția)
Divort de comun acord mihai2petru mihai2petru eu si sotia mea vrem sa divortam problema este ca avem doi copii de 2 ani si sunt dispus sa platesc pensie alimentara dar nu vrem sa cheltuim pe avocati se ... (vezi toată discuția)