avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 895 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... act de .donatie.detalii
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

act de .donatie.detalii

Este vorba despre sora mea , care este beneficiara unui act de donatie facut de catre tatal meu pe numele de fata al acesteia dupa ce aceasta s-a casatorit. Act facut probabil ca in cazul unui divort sotul acesteia sa nu aiba dreptul la apartament. Paralel cu aceasta mi-a spus ca nici eu nu am dreptul la apartament. Precizez ca intre timp tatal meu a decedat . Actul de donatie e valid ?
Multumesc foarte mult.
Cel mai recent răspuns: Gabriela Mihai , Avocat 14:23, 4 Septembrie 2009
Acel act de donatie este nul .Daca introduceti actiune in instanta pentru constatarea nulitatii absolute a actului veti castiga in mod cert!
B-)
se pare ca aveti dea face cu un document nul.Incercati in justitie.... :thumbup:
Aveti sanse sa obtineti pe calea instantei de judecata anularea respectivului act.
Care ar fi temeiul nulitatii? Eu nu-l vad.

Tot ceea ce vad este posibilitatea unei actiuni in reductiunea donatiei sau o cerere de raport daca donatia nu a fost cumva scutita de raport.
Fiind mostenitor rezervatar puteti face o cerere de reductiune sau raport.
Numai in cazul in care s-a incalcat rezerva.
Mai clar, daca defunctul a avut mai multe bunuri imobile trebuie sa vedeti cat ar fi fost partea dvs.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Contestarea donatiei iii02 iii02 In cazul in care mama lasa prin donatie toate bunurile imobile surorii mele, iar mie nimic, pot contesta donatia si in ce conditii? (vezi toată discuția)
Bună ziua, socrul meu a decedat recent si din viata a donat ... bibi2018 bibi2018 Bună ziua ,socrul meu a decedat recent si din viata a donat sorei lui apartamentul lui .Pe cf zice ca is lăsat 1/4 cota actuala și 1/4 inițială. ... (vezi toată discuția)
Atacarea unui contract de donatie bcpi.in bcpi.in tatal meu si cu fratele lui sunt coproprietarii un imobil(teren si casa);pe constructii are fiecare certificat de mostenitor(tata a acceptat mostenirea de la ... (vezi toată discuția)