avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 399 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Executare comisie locala de fond funciar
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Executare comisie locala de fond funciar

Tip solutie: Admite in parte cererea
Solutia pe scurt: Admite în parte cererea formulată de petenta Maria, continuată ulterior de moştenitorii săi. Obligă debitoarea Comisia locală de fond funciar Bîlteni la plata către moştenitorii creditoarei Maria a sumei de 1.000 lei cu titlu de penalităţi/zi de întârziere, începând cu data de 28.03.2016 şi până la îndeplinirea efectivă a obligaţiei stabilite în sarcina sa prin titlul executoriu reprezentat de sentinţa civilă nr....... pronunţată de Judecătoria Târgu-Jiu în dosarul nr. ........ Respinge cererea faţă de Primarul comunei Bîlteni. Obligă intimata Comisia locală de fond funciar Bîlteni la plata către moştenitorii numitei Maria a sumei de 20 lei cu titlu de cheltuieli de executare. Încheiere definitivă.
Document: Încheiere finală (dezinvestire) 11.11.2016

care sunt urmatorii pasi ? Multumesc
Cel mai recent răspuns: Sabaumihai , utilizator 17:21, 2 Ianuarie 2017
Pasul 1 e sa verificati daca acea hotarare judecatoreasca a ramas definitiva.
Pasul 2 e sa va adresati unui executor judecatoresc, iar acesta o sa va indrume pentru urmatorii pasi.
scrie dezinvestire, banuesc ca solutia este definitiva , ma voi adresa executorului judecatoresc, intrebarea e ce va face el ? in situatia asta ? pentru ca am mai avut un caz asemanator , iar executorul inafara de 2 instintari trimise consiliului local ,nu a facut nimic.
Dezînvestirea instanţei, mod legal de încetare a activităţii judiciare într-o anumită cauză. Dezinvestirea instantei poate avea loc fără ca aceasta să judece cauza sau după ce judecata a fost terminată.
Dezinvestirea instantei mai înainte ca judecarea cauzei să aibă loc se face în cazul în care continuarea activităţii judiciare în acea cauză nu mai este posibilă din motive ca:
- instanţa învestită a dispus declinarea competenţei printr-un regulator de competenţă s-a decis de către o instanţă superioară că este competentă să judece cauza o altă instanţă decât aceea înaintea căreia s-a ivit conflictul;
-s-a hotărât de către instanţa supremă strămutarea pricinii etc.
Dezinvestirea instantei după terminarea judecăţii are loc în urma îndeplinirii obligaţiei de a soluţiona cauza - în întregul ei - materializată prin întocmirea minutei şi pronunţarea hotărârii. Indiferent dacă d.i. a avut loc în urma constatării unor motive care au făcut imposibilă judecarea unei cauze sau ca urmare a terminării judecării ei, judecătorii nu mai pot reveni asupra hotărârilor.
Dezinvestirea instantei pe care le dau sau le sunt impuse (cazul regulatorului de competenţă) şi produc efectul dezînvestirii lor [sin. desesizarea instanţei; v. şi autoritate de lucru judecat; excepţii de procedură].
Executoril ales trebuie sa duca panala capat munca pentru care este investit.
am inteles , inca o intrebare executorul poate bloca conturile cu ajutorul anaf ?

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Dezinvestire ?! rosu gheorghe rosu gheorghe Am avut un proces cu angajatorul si am castigat in recurs. Pentru a taragana lucrurile si nemaiavand alta cale de atac, acesta a introdus actiune de lamurire ... (vezi toată discuția)
Ce inseamna inchieiere definitiva (dezinvestire)? ile86 ile86 va rog mult spuneti mi pe intelesul tuturor ce inseamna asta?si de ce dupa cativa ani ma cheama ca martor in dosarul meu....care s a terminat ... (vezi toată discuția)
Incheiere finala dezinvestire.. sau tragere de timp? gabriella222 gabriella222 Buna ziua, As dori va rog frumos, sa am si eu un raspuns la povestea asta Cetateanul A depune la Judecatoria B , o cerere in calitate de reclamant prin ... (vezi toată discuția)