avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 705 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Cum pot verifica daca contractul meu de munca este ...
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Cum pot verifica daca contractul meu de munca este inregistrat la ITM?

Lucrez la o firma cu sediul in Bucuresti si de aprox 2 luni mi s a facut contract de munca. Nu am primit inca un exemplar al contractului. Cum pot verifica la ITM Bucuresti daca contractul meu a fost inregistrat la ITM Bucuresti.

Multumesc frumos.
Cel mai recent răspuns: CLAUDIU LASCOSCHI , Avocat 03:43, 7 Septembrie 2009
Nu am primit nici un exemplar al contractului...inca...deci nu am nr de inregistrare....
Subscriu celor postate de Mihai , cred ca puteti rezolva aceasta problema cu un telefon la Inspectoratul Teritorial de Munca.
ioana2525 a scris:

Nu am primit nici un exemplar al contractului...inca...deci nu am nr de inregistrare....

Rugati frumos societatea sa va dea un exemplar inregistrat la ITM si semnat anterior de Dvs.
Daca nu rezolvati, sunati la ITM Bucuresti la inspectorul de serviciu - relatii de munca si rugati frumos sa va ajute.
Ultima modificare: Joi, 3 Septembrie 2009
Samoila Georgeta P.F.A., Consultant resurse umane
Inainte de a suna sau a merge personal la ITM , intrebati contabilul firmei la care ati fost angajat deoarece trebuie sa detina aceste informatii .Solicitati exemplarul dvs a contractului si astfel puteti verifica coltul din dreapta sus daca are stampila ITM, numarul si data cand acesta a fost inregistrat.
Angajatorul ar trebui sa fie transparent in a va furniza contractul de munca in care sunteti parte semnatara.
Succes .
MIHAI GRIGORE a scris:

Eu cred ca puteti incerca sa verificati si telefonic . Adica : pe contractul dvs de munca trebuie sa apara stampila ITM-ului cu un numar de inregistrare. Sunati la ITM si solicitati sa vi se spuna daca contractul cu nr.... a fost inregistrat la inspectorat. Nu stiu daca va vor da o astfel de informatie telefonic dar puteti incerca!B-)

Este usor asa, dar cel mai sigur ar fi sa adresati o cerere scrisa la ITM si sa primiti raspuns tot in scris.
Asa inlaturati orice posibila eroare si orice dubiu pe care l-ati avea.

avocat Claudiu Lascoschi

Alte discuții în legătură

Carte de munca si contract de munca gatej cezar gatej cezar buna ziua eu lucram in bucuresti la o firma particulara. as dori sa aflu cumva urmatoarele: -daca contractul meu individual de munca a fost inscris -daca ... (vezi toată discuția)
Cim popycu popycu Buna ziua Am semnat un contract individual de munca in data de 01.11.2009 (in 3 exemplare) inca nu am primit o copie de la angajator stampilata de ITM . ... (vezi toată discuția)
C.m RELUM RELUM Ce se poate face in cazul in care angajatorul nu recunoaste ca este la el cartea de munca ?Am semnat un contract,dar nu am primit un exemplar (vezi toată discuția)