avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 705 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Cum pot verifica daca contractul meu de munca este ...
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Cum pot verifica daca contractul meu de munca este inregistrat la ITM?

Lucrez la o firma cu sediul in Bucuresti si de aprox 2 luni mi s a facut contract de munca. Nu am primit inca un exemplar al contractului. Cum pot verifica la ITM Bucuresti daca contractul meu a fost inregistrat la ITM Bucuresti.

Multumesc frumos.
Cel mai recent răspuns: CLAUDIU LASCOSCHI , Avocat 03:43, 7 Septembrie 2009
Asa este Grace, fiecare alege sa procedeze in felul sau.
Crede-ma, tare mi-ar place o discutie referitoare la relatia angajat - angajator, mai ales in astfel de situatii mai mult sau mai putin corecte. Nu stiu daca topicul acesta este bun pentru dezvoltarea unei astfel de discutii, dar daca o initiaza cineva chemati-ma! :D Din nefericire am avut si eu parte de angajatori mai putin seriosi si tocmai astfel de situatii m-au invatat ca trebuie sa imi apar drepturile, ca daca ma las "la mana lor" pot pierde fara drept de apel si tot asa...
Ultima modificare: Duminică, 6 Septembrie 2009
ContSters24933, utilizator
Ellise a scris:

Asa este Grace, fiecare alege sa procedeze in felul sau.
Crede-ma, tare mi-ar place o discutie referitoare la relatia angajat - angajator, mai ales in astfel de situatii mai mult sau mai putin corecte. Nu stiu daca topicul acesta este bun pentru dezvoltarea unei astfel de discutii, dar daca o initiaza cineva chemati-ma! :D Din nefericire am avut si eu parte de angajatori mai putin seriosi si tocmai astfel de situatii m-au invatat ca trebuie sa imi apar drepturile, ca daca ma las "la mana lor" pot pierde fara drept de apel si tot asa...

:offtopic:
Nu trebuie sa o initieze cineva aceasta discutie, ci puteti dvs sa deschideti un nou topic pe aceasta tema.:)
Urmeaza a va deplasa la sediul I.T.M. Bucuresti, intocmiti si ocerere pentru orice eventualitate.
ioana 2525,
1- fiind parte semnatara,aveti dreptul sa detineti unul dintre cele 3 exemplare ale CIM,aveti calitatea sa solicitati angajatorului comunicarea unuia dintre exemplare
2-avand in vedere imposibilitatea declarata de deplasare la ITM,puteti adresa solicitarea dvs prin corespondenta cu mandat de confirmare.
Succes
Da, este o varianta care ar putea ajuta, insa e posibil ca ITM sa doreasca sa identifice persoana.
In caz extrem si daca se refuza prin cerere trimisa prin posta prin scrisoare recomandata cu confirmare de primire se poate apela la un avocat sau la un mandatar neavocat imputernicit la notar.

avocat Claudiu Lascoschi

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Carte de munca si contract de munca gatej cezar gatej cezar buna ziua eu lucram in bucuresti la o firma particulara. as dori sa aflu cumva urmatoarele: -daca contractul meu individual de munca a fost inscris -daca ... (vezi toată discuția)
Cim popycu popycu Buna ziua Am semnat un contract individual de munca in data de 01.11.2009 (in 3 exemplare) inca nu am primit o copie de la angajator stampilata de ITM . ... (vezi toată discuția)
C.m RELUM RELUM Ce se poate face in cazul in care angajatorul nu recunoaste ca este la el cartea de munca ?Am semnat un contract,dar nu am primit un exemplar (vezi toată discuția)