avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1186 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Achitarea partiala a cotelor de intretinere
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Achitarea partiala a cotelor de intretinere

Va rog sa-mi spuneti daca exista vreo lege care obliga locatarii sa plateasca intregral intretinerea chiar daca aceasta contine si restante+penalizari
Unul dintre locatarii blocului in care locuiesc a dorit sa achite doar 50 de lei din suma totala pe care o are si administratorul i-a refuzat plata

Multumesc
Cel mai recent răspuns: Adriantot , moderator 11:28, 8 Ianuarie 2017
Ii poate incasa 50 lei in contul penalitatilor si apoi recalculeaza restantele si penalitatile.
Administratorul are obligatia sa incaseze orice suma in cazul in care exista penalitati si restante, pe chitanta inscriind motivul incasarii (penalitati luna x).
Penalitatile oricum vor curge pana la achitarea restantelor.
In schimb ii poate refuza incasarea in contul intretinerii curente sau a restantelor pana la achitarea penalitatilor.
va rog sa-mi spuneti daca este o o lege in vigoare referitoare la aceasta situatie?
multumesc
Nu, nu exista nicio lege care sa impuna un plafon al platilor unor cheltuieli restante, penalizari sau cheltuieli curente.
Este posibil sa existe in cadrul asociatiei de proprietari un Regulament de ordine interioara sau un Regulament de incasari, regulamente care trebuie obligatoriu aprobate in AG a proprietarilor, in care sa se specifice anumite conditii de incasare.

In lipsa acestor regulamente, neprimirea oricarei sume la plata este abuziva.
nu trebuie refuzata nicio plata.
Asadar, trebuiau incasati cei 50 de lei.
Se numeste abuz si prostie.
ianlumi a scris:
Va rog sa-mi spuneti daca exista vreo lege care obliga locatarii sa plateasca intregral intretinerea chiar daca aceasta contine si restante+penalizari

Da. Legea 230/2007 si HG 1588/2007 obliga proprietarii sa achite cheltuielile de intretinere, restantele, penalizarile, fondurile stabilite de asociatie...
Unul dintre locatarii blocului in care locuiesc a dorit sa achite doar 50 de lei din suma totala pe care o are si administratorul i-a refuzat plata

Nu cred ca administratorul a refuzat sa incaseze cei 50 de lei asa fara motiv. Poate locatarul a conditionat cu ceva aceasta plata.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Refuz plata penalizari - cote de intretinere petricia petricia Buna ziua, Am rugamintea sa ma lamuriti intr-o problema: - cum pot determina un proprietar ( cf. legislatiei ) sa-si achite penalizarile calculate pentru ... (vezi toată discuția)
Asociatii de proprietari OpraM OpraM Am observat ca exista Asociatii de Proprietari care percep penalitati la restante chiar de 10 ori mai mari decat cele percepute de furnizorii de utilitati ( ... (vezi toată discuția)
Fortarea platii intretinerii prin hotararea asociatiei de proprietari Mihnea_Vilceanu Mihnea_Vilceanu Speta, pe scurt: Furnizorul de energie CET Iasi obtine poprirea unui cont al administratorului contractat (INAAP) de catre o asociatie de proprietari. ... (vezi toată discuția)