Buna. E posibila rezilierea contractului de intretinere cu uzufruct viager de catre debitor? Daca persoana intretinuta nu este de acord cu rezilierea, iar debitorul nu doreste sa ii fie restituit nimic din suma totala investita pana acum in persoana intretinuta (din 2003 pana in prezent), este nevoie de prezentare in instanta? De asemenea, cum se calculeaza costurile de reziliere in acest caz? E un anumit procent din valoarea imobilului? Nu gasesc nicaieri raspuns la situatia aceasta, toate cazurile implica persoana intretinuta care doreste rezilierea si nu vice-versa. Multumesc anticipat!
Ok , atunci solicitati debransarea de la utilitati ( Energie , Gaz , cablu TV , etc ) si astfel nu o sa mai acumulati si alte datorii ! Daca lasati imobilul sa colecteze datorii , tot pe dvs o sa va execute ...
Sumele de bani investite in vederea intretinerii creditorului obligatiei contractuale de intretinere nu pot fi recuperate.( rezilierea produce efecte pentru viitor ).
Deci , este vorba despre reziliera unui contract de intreținere făcut de catre bunicul meu , eu il intrețin de 15 ani , timp in care am bagat o sumă considerabilă in renovarea casei platind toate facturile , impozitul etc. Iar pe o parte din casa am un contract de vanzare-cumparare , eu sunt in altă țară de 6 luni și acesta este motivul anularii contractului. și am intrebarile acestea :
Se poate anula si contractul de vanzare cumparare ?
Sau cum o sa de procedeze in mare parte aceasta chestie?