avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 587 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... Furt
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

Furt

i-mi pare rau daca va deranjez... vad ca aici sunt oameni care au probleme importante iau eu vreau doar sa-mi rezolv mie o curiozitate pe care am dezbatut-o cu prietenii mei dar nu am ajuns la un acord final. Daca ma veti ajuta va voi fi foarte recunoscator.
Daca un hot fura de la persoana A un obiect si il vinde intr-o piata/obor persoanei B. politia prinde persoana B cu ajutorul caruia ajunge la faptas. Intrebarea mea este care din persoane este proprietarul de drept al obiectului si care persoana va fi despagubita doar financiar?
Afla de la persoana A daca aceasta este proprietarul obiectului in urma dovezilor pe care le produce aceasta,pentru ca ea ,la randul ei,nu este obligatoriu sa fie proprietara obiectului.In doua variante,poate fi imprumutator(situatie in care obiectul este restituit celui de la care a fost imprumutat,daca dovedeste la randul sau ca este proprietar) sau ar fi putut obtine obiectul prin infractiune,situatie in care posibila victima ar putea fi proprietar.Proprietarului i se restituie obiectul,iar persoana B ar trebui sa justifice ca este cumparator de buna credinta pentru a fi despagubita financiar.
nu mai tin bine minte... am terminat mai demult facultatea dar, parca i-mi aduc aminte ca profesoara a spus ceva de genul ca daca persoana B cumpara produsul dintr-o piata sau obor devine proprietarul de drept al bunui urmand ca persoana A sa fie despagubita financiar... sau poate nu am inteles eu bine. nu ai putea te rog sa-mi spui care este legea care defineste furtul si aceste metode.
Bunurile rezultate din infractiuni sunt confiscate de organele de ancheta in masura in care se identifica la cine sunt si se restituie partii vatamate / civile, urmand ca persoana care le-a achizitionat fara sa stie de provenienta acestora sa fie despagubita. In cazul in care stie ca sunt furate, poate fi acuzat de tainuire. Furtul este prevazut de art. 208-209 C. pen., insa un tratat de drept penal special te-ar ajuta mai bine sa-ti lamuresti curiozitatea!
Ultima modificare: Vineri, 4 Septembrie 2009
Cabinet de Avocat "Stan Petru Radu", Avocat
De acord cu d-l avocat Stan.De fapt v-ati justificat prezenta pe site ,punand o intrebare si incercand sa verificati competenta celor care va raspund.Daca doriti sa va aduceti aminte diferite spete,este bine,sa recititi ce ati invatat candva.Eu v-am raspuns la un "scenariu" pe care l-ati imaginat.Cu respect,vreau sa va reamintesc ca rolul acestui site este de a ajuta si nu neaparat sa raspunda curiozitatii dvs.de fost absolvent al Facultatii de Drept.Cred ca in principal scopul acestui site a fost indeplinit prin munca si competenta celor de aici,prin faptul ca oamenii sunt lamuriti cu privire la problemele ridicate.
Multumesc si imi cer scuze,daca am deranjat prin raspunsul dat.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Abuz de incredere, furt și distrugere MihaiCD MihaiCD Bună ziua. Întrucât nu mă foloseam de o mașină proprietate personală, am imprumutat-o unui prieten pentru a o folosi, dandu-I cheia și talonul, fără ... (vezi toată discuția)
Complicitate la furt calificat lights lights am 20 de ani sunt la prima abatere, si sunt acuzat de complicitate la furt calificat `mai exact au fost furati niste porumbei ...acestea au fost restituiti ... (vezi toată discuția)
Practica judiciarã reprezintã interpretarea legii de cãtre organele responsabile cu aplicarea acesteia. cateva exemple în materie de tãinuire: rodica_post rodica_post La analiza oricărei infracţiuni, şi pentru o mai bună înţelegere a acesteia trebuie să studiem şi practica judiciară întrucât practica judiciară ... (vezi toată discuția)