In 2011 am cumparat un apartament pentru care mama mi'a dat toti banii incusiv pentru amenajarea lui... tin sa mentionez ca sunt casatorita din 2009....in 2012 cand fratele meu si'a vandut apartamentul primit tot prin donatie am fost chemata la notar sa dau o declaratie cum ca nu am nici o pretentie asupra apartamentului sau pentru ca eu am primit in schimb banii pentru apartamentul in care locuiesc . In toti acesti ani eu impreuna cu sotul meu nu am adus nici o imbunatatire in plus apartamentului ...acum in prag de divort imi cere sa vand apartamentul in care locuiesc cu cei 2 copii ai nostrii si sa'i dau suma de 10000 de euro pentru ca...considra ca ii merita...ne interesand'ul daca eu pot cumpara alta proprietate in care sa locuiesc cu copiii ....sau sa mergem in tribunal si sa ceara 50 % din apartament....legal cat poate sa primeasca din apartament avand in vedere ca noi ca si sot si sotie nu am avut nici un aport propriu ?
Contează foarte mult ce probe aveți. Dacă nu aveți acte autentice din care să rezulte că ați primit donație, se poate considera bun comun achiziționat în timpul căsătoriei.
Cum vă susțineți cele expuse aici ? Ce fel de probe aveți ?
Buna ziua,
Bunurile realizate in timpul casatoriei se impart in parti egale.
Inteleg ca la acel apartament sotul nu a adus niciun aport dar este realizat in timpul casatoriei.
Cum se poate demonstra ca apartamentu nu este realizat de dumneavoastra impreuna?
Avand in vedere situatia destul de incurcata precum si faptul ca nu ati aratat in cuprinsul intrebarii ce probe ati avea, va sfatuiesc sa consultati un avocat din zona care, dupa studierea TUTUROR probelor si stabilirea situatiei de fapt, va poate ajuta.
Atentie, riscati, in cazul in care nu aveti probe suficienta si ajungeti in instanta sa pierdeti jumatate din valoarea bunului.
Faptul ca stati cu copiii, in afara de o proba morala, nu va poate ajuta cu nimic.
Aveti dovezi ca apartamentul a fost achizitionat din banii primiti de la mama dvs? In contract nu se precizeaza sursa banilor? Cum ati primit banii, numerar sau prin transfer bancar? La partaj prezentati toate probele de care dispuneti astfel incat sa demonstrati ca apart a fost cumparat din banii primiti de la mama. Iar sotul sa demonstreze ca a contribuit cu fonduri la achizitie.
Am declaratia notariala pe care am dat'o....cand fratele meu si'a vandut apartamentul primit prin donatie tot de la mama in care se specifica ca ea mi'a dat banii pentru cumpararea apartamentului in care locuiesc...
Antecontractul de v-c este doar pe numele meu, banii au fost in numerar dati de cate mama vanzatorilor, banii au provenit din vanzarea de catre mama a unui apartament proprietatea ei. Iar declaratia este redactata astfel "subsemnata......dom... am luat la cunoastina si recunos donatia facuta de mama mea ..... fratelui meu..... cu privire la apartamentul situat in..... . De asemena recunosc faptul ca mama mea ..... mi'a dat suma de bani necesara cumpararii ap situat in loc.... si ca nu am sa am niciodata prentetii asupra apartamentului care a fost donat fratelui meu...
Divort/partaj
palada.elena
Buna ziua. As vrea sa ma lamuriti in cateva situatii.
[b]Intrebarea 1.[/b] In anul 2006 soacra mea a vandut un apartament. Suma rezultata in urma vanzarii ... (vezi toată discuția)