avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 516 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Impartire apartament prin divort
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Impartire apartament prin divort

In 2011 am cumparat un apartament pentru care mama mi'a dat toti banii incusiv pentru amenajarea lui... tin sa mentionez ca sunt casatorita din 2009....in 2012 cand fratele meu si'a vandut apartamentul primit tot prin donatie am fost chemata la notar sa dau o declaratie cum ca nu am nici o pretentie asupra apartamentului sau pentru ca eu am primit in schimb banii pentru apartamentul in care locuiesc . In toti acesti ani eu impreuna cu sotul meu nu am adus nici o imbunatatire in plus apartamentului ...acum in prag de divort imi cere sa vand apartamentul in care locuiesc cu cei 2 copii ai nostrii si sa'i dau suma de 10000 de euro pentru ca...considra ca ii merita...ne interesand'ul daca eu pot cumpara alta proprietate in care sa locuiesc cu copiii ....sau sa mergem in tribunal si sa ceara 50 % din apartament....legal cat poate sa primeasca din apartament avand in vedere ca noi ca si sot si sotie nu am avut nici un aport propriu ?
Cel mai recent răspuns: gi-jane2 , moderator 06:34, 5 Ianuarie 2017
Greu de zis că veți putea dovedi, dar încercarea este necesară, însă prin faptul că în contractul de vânzare-cumpărare nu scrie că este cumpărat din bani donați, se consideră bun comun cumpărat în comun.
Nu are nici o relevanță pe numele cui este contractul sau precontractul, ce este dobândit după căsătorie este considerat de lege bun comun.
Sunt șanse ca soțul să obțină la partaj 50/50%.
Chiar și în cel mai defavorabil caz pentru el, tot va obține ceva substanțial la partaj.
Exclus să obțină doar drept de creanță.
Ultima modificare: Luni, 2 Ianuarie 2017
Dapix, utilizator
sor3lla a scris:

Antecontractul de v-c este doar pe numele meu, banii au fost in numerar dati de cate mama vanzatorilor, banii au provenit din vanzarea de catre mama a unui apartament proprietatea ei. Iar declaratia este redactata astfel "subsemnata......dom... am luat la cunoastina si recunos donatia facuta de mama mea ..... fratelui meu..... cu privire la apartamentul situat in..... . De asemena recunosc faptul ca mama mea ..... mi'a dat suma de bani necesara cumpararii ap situat in loc.... si ca nu am sa am niciodata prentetii asupra apartamentului care a fost donat fratelui meu...

Daca apartamentul in cauza este mentionat in aceasta declaratie, eu zic ca aveti sanse suficiente; nu 100% dar 75% sigur. Daca exista si un transfer bancar de la mama catre dvs. sau daca mama a platit din contul sau sau ati platit dvs. din cont comun al dvs. cu mama, apartamentul, sansele cresc.
@avnic a scris in topic sters:
Procesele de partaj necesta angajarea unui avocat datorita mizei financiare cat si complexitatii unor astfel de cauze.Daca sotul dvs va avea aceste pretentii la partaj ramane sa faceti proba dobandirii imob respectiv cu banii primiti de la mama dvs,bineinteles ca inscrisul de care faceti vorbire va va fi de folos.Succes.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Partajarea unui apart cumparat cu act de vanzare-cumparare cu bani donati Adi12c Adi12c Buna ! Am si eu o problema cu partajul pentru un apartament cumparat dupa casatorie din banii donati de fratele meu.#-o As vrea sa stiu si eu daca sotul meu ... (vezi toată discuția)
Divort/partaj palada.elena palada.elena Buna ziua. As vrea sa ma lamuriti in cateva situatii. [b]Intrebarea 1.[/b] In anul 2006 soacra mea a vandut un apartament. Suma rezultata in urma vanzarii ... (vezi toată discuția)
Divort mama de tata!!? sinisa sinisa Buna ziua, Avem o problema in familie de mai multi ani,eu impreuna cu sora mea si mama i-am oferit tatatului meu o gramada de sanse dar el tot nu s-a ... (vezi toată discuția)