avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 199 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Vicii ascunse de conceptie si fabricatie autoturism nou
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Vicii ascunse de conceptie si fabricatie autoturism nou

Buna ziua
In 2014 am achizitionat un autoturism nou. In 2015 am instalat gpl omologat dar neagreat de producatorul auto. In 2016 motorul s-a distrus complet. Discutia este daca se poate atrage raspunderea pentru vicii ascunse a producatorului auto tinand seama ca exista documente ale acestuia care recunosc acest tip de defect! Momentan acesta se prevaleaza de pierderea garantiei comerciale din cauza interventiei neautorizate pe perioada garantiei! Se stie ca in domeniul auto producatorii fac rechemari atunci cand stiu sigur ca un anume lot chiar si dupa experirarea garantiei!
Cel mai recent răspuns: ynocentta , utilizator 21:50, 2 Ianuarie 2017
Autoturismul a fost achizitionat pentru uz personal sau pentru taximetrie?
Despre ce defect este vorba mai precis?
cyan a scris:

Autoturismul a fost achizitionat pentru uz personal sau pentru taximetrie?



Instalarea de alimentare alternativa si cu gpl nu este varianta agreata numai de catre taximetristi ci si de catre administratori de societati cu diverse profiluri de activitate
@strefanudrea
In eventual proces va veti confrunta cu situatia in care se va atentiona ca producatorul nu agreaza modelul/tipul de gpl instalat de dvs,respectiv instalarea a fost realizata pe riscul dv

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Bună seara. am achiziționat în leasing un autoturism kia sportage ... fanica84 fanica84 Bună seara. Am achiziționat în leasing un autoturism Kia sportage în ianuarie 2021 de atunci și pana în prezent s-a întors în service de 4 ori cu ... (vezi toată discuția)
Ce se intampla daca ai cumparat un autoturism neconform?! vio_libra vio_libra Buna ziua, Cum se poate apara o persoana juridica care a achizitionat de curand (prin finanatare leasing) un autoturism NOU care a fost livrat cu vicii ... (vezi toată discuția)
auto second-hand vandut de o mare firma de leasing nu acorda garantie ! mariangugles mariangugles Avand afisat pe site reclama cu o serie de auto rulate si transmitand clientului ca sunt masini testate si verificate cu istoric de achizitie si service ... (vezi toată discuția)