avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 531 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Act Aditional
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Act Aditional

Buna ziua .
Lucrez si eu la o anume firma , care mi-au facut un act aditional pe care l-am si semnat (totul era bine si frumos atunci) care zice :
- sa participe la cursul de "operator masini unelete cu comanda numerita " organizat de sc etc
- sa obtina certificatul de absolivre ( nu mi-au dat nimic desi sa terminat cursul acela 3 de 3 luni ) , in caz contrar urmand sa achite contravaloarea cursului plus cea a cheltuielilor ocazionate de formarea profesionala pe durata cursului, in cuantum de 4000 rom.
-sa lucreze la S.C etc timp de 3 ani de la terminarea cursului achitandu-se de sarcinile primite conform contractului de munca .
In acceasta perioada angajatul nu va putea avea initiativa incetarii contractului de munca .
In cazul in care angajatul nu respecta obligatia asumata conform mai sus , respectiv paraseste din propia initiativa , se obliga sa plateasca societatii sc etc suma de 9.450 ron, reprezentant valoarea formarii profesionale si cheltuielile ocazionate de formarea si perfectionarea profesionala, proportional cu perioada nelucrata din perioada de 3 ani stabilita conform prezentului act aditional .
Prezeentul act aditional face parte integranta din contractul individual de munca nr 4724/8.09.2016 si intra in vigoare de la data semnarii .

Va rog cine are rabdare sa citeasca ....am scris exact ce scrie in actul aditional . Trebuie sa spun ca eu nu am primit nici o diploma sau etc . Ceva de genul instruire la locul de munca pana acum . Azi le-am zis ca nu mai vreau sa merg , nu s-au tinut de cuvant ca imi vor creste salariul , si mi-am gasit ceva mai bun .
Voci din firma spun ca nu au ce sa-mi faca ....e doar o sperietura sa ne tina acolo pe cei noi . Va rog , please help . Au dreptul sa-mi ceara 9000 ron , chiar daca nu mi-au dat nici o diplomna, absolut nimic ....??
Ultima modificare: Marți, 3 Ianuarie 2017
Vladutwow, utilizator
Cel mai recent răspuns: cyan , moderator 14:13, 3 Ianuarie 2017
Nici nu se pune problema sa-i plateasca suplimentar . Aici s-au taiat din salarii ca merge firma rau,chiar lor,celor care ne-au invatat. . De-aia vreau sa plec , ca anul acesta ma insor si mi-as lua si eu o casa prin banca ca oamenii, si firma e prea nesigura sa risc ceva
Multumesc din toata inima mea Domnul Cyan pentru ajutor ! Mi-ati luat un gand greu de pe inima . V-am dat "aplauze" . Multumesc si celorlalti . Un an nou implinit Domnul Cyan ! Ati facut un om fericit acum. Respectele mele pentru rabdarea acordata !
Totusi ramane de vazut in ce conditii a fost incheiat actul aditional, obligatiile pe care vi le-ati asumat prin semnarea acestuia si daca a fost incheiat cu respectarea prevederilor legislatiei muncii. Noi doar ne-am dat cu parerea pe baza informatiilor comunicate de dvs. dar nu cunoastem daca firma este autorizata sau nu si alte obligatii din contract.
Firma va poate da in judecata in baza acelui contract in conditiile in care detine toate autorizatiile necesare pentru organizarea cursurilor.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Demisie in cazul contractului aditional de formare profesionala Yonut321 Yonut321 Buna ziua, anul trecut(2011) in noiembrie m-am angajat la o firma ca lacatus mecanic eu avand diploma de operator calculator am incheiat cu firma un contract ... (vezi toată discuția)
Formare profesionala? suciu_diana suciu_diana Buna ziua, se poate considera ca este formare profesionala si deci sa fie angajatul obligat sa semneze act cu clauza de a nu parasi firma pe o anumita ... (vezi toată discuția)
Cursuri calificare Daniela2172 Daniela2172 Buna Ziua, ma poate ajuta si pe mine cineva cu o lamurire referitor la cursurile de calificare ce pot fi facute in cadrul unei intreprinderi si sunt valabile ... (vezi toată discuția)