venturianov a scris:
buna ziua, suntem o firma mica, tinem cartile de munca la itm;
o salariata are o decizie asupra capacitatii de munca eliberata de comisia de expertiza; am fost la itm sa imi notifice "propunere spre pensionare gradul 2 de invalidiate, dar inspectoarea a refuzat pe motiv ca mai trebuie o decizie, ok am zis am inapoiat documentele selariatei pt a le depune la casa judeteana dar normal au fost refuzate pt ca nu are notificarea pe cartea de muna
ce sa fac? mentionez ca inspectoarea a mai creat diverse probleme, pe care le-am rezolvat cu o mica spaga?
Aveti doua posibilitati :
1. Salariata face o cerere (in dublu exemplar) prin care solicita pensionarea pentru invaliditate de grad 2 potrivit Legii nr.19/2000.
Cu acestea se merge la ITM si se inregistreaza in carnetul de munca solicita pensionarea, iar dupa emiterea deciziei de pensionare se emite o decizie de incetare a c.i.m. in baza art.56 lit.d C.mun.
2. A doua varianta ar fi sa-i faceti direct incetarea in baza art.56 lit.d C.mun. , asa cum se procedeaza in practica unor ITM-uri.
P.S.
una este luarea de mita si alta este atentia sau , cum se spune in penal, foloasele necuvenite. ;)