avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 509 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Uzucapiune, 30 ani a locuit intr-o casa cu proprietar ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Uzucapiune, 30 ani a locuit intr-o casa cu proprietar lipsa

Buna ziua,
Am urmatoarea situatie:
Doamna BM, locuieste intr-o casa din Galati, pentru care a primit Ordin de Repartizare de la Consiliul popular in 1986.
Ordinul este pe numele sotului care intre timp a decedat.
Fosta proprietara, nascuta in 1888, si fiica nascuta in 1919, au intrat in posesia casei in 1934, asa cum reiese din cartea de imobil, venind din URSS.
Se pare ca vechiul proprietar era de origine evreiasca, si ar fi plecat in Israel.
Casa nu apare in arhivele Comunitatii evreiesti.
La data intrarii in aceasta casa, doamna BM nu a gasit vechiul proprietar, motiv pentru care nu a facut buletin pe adresa respectiva, dar a platit impozite si taxele aferente, si a facut si unele imbunatatiri la casa.
Acum, dupa 30 ani a consultat un avocat, dar de un an de zile treaba nu se misca.
Avocatul a depus o cerere la primarie pentru actele referitoare la vechiul proprietar, dar nu a primit nici un raspuns.
Intrebarea : Cum trebuie procedat pentru intrarea in posesie a casei?
Cel mai recent răspuns: BIN , utilizator 22:32, 14 Martie 2019
Buna ziua,

La Circa Financiara unde se plateste impozitul ar trebuie sa fie trecut proprietarul imobilului

Inteleg ca doamna a platit impozitele timp de 30 ani, insa cine este inscris la Circa Financiara ca fiind proprietarul imobilului?

Mersi.
La Circa financiara, proprietar figureaza fosta proprietareasa care intre timp a disparut de mai bine de 30 de ani. In numele ei plateste actuala chiriasa.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Chitanta de mana - cum se obtine actul de proprietate pentru imobil? marian barbu marian barbu Buna seara,parintii mei au cumparat casa acum 27 ani cu chitanta de mana ,au platit impozitul anual,ce trebuie sa fac pentru a obtine actul de proprietate?va ... (vezi toată discuția)
Titlu de proprietate badoiadrian badoiadrian undeva in secolul trecut (aprox. 1970) bunicul meu a primit un loc de casa de la unchiul sau(decedat in prezent)..cam prin 1973 bunicul si bunica au inceput ... (vezi toată discuția)
Bună ziua. pe 23.09.2020 u ifn a câștigat sa ma execute, problema ... bibicarina bibicarina Bună ziua. Pe 23.09.2020 u ifn a câștigat sa ma execute, problema este ca eu doar adresa am acolo, altcineva este proprietar, și cere cartea funciara a ... (vezi toată discuția)