avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 744 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Taxa introdusa la cheltuieli
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Taxa introdusa la cheltuieli

Buna ziua,
Locuiesc la ultimul etaj iar in urma cu 6 luni, asociatia a angajat o firma care sa investigheze cu ajutorul unei camere unde este problema la una dintre aerisiri din baie.
In urma filmarii ei au spus ca eu am infundat aerisirea si mi-au pus mie la cheltuieli taxa care le-a fost platita. De 6 luni se tot adauga si penalizari...
Eu nu am infundat aerisirea, intradevar am lipit un tub cu ajutorul unei spume, dar aerul circula in continuare prin tub.
Eu as vrea sa ii dau in judecata, iar intrebarea mea este daca au dreptul sa ma oblige sa platesc acea suma? Nici nu am vazut filmarea prin care ei sustin ca eu am infundat aerisirea.
Multumesc!
Cel mai recent răspuns: ynocentta , utilizator 22:43, 7 Ianuarie 2017
1. Firma care v-a montat o camera de supraveghere in baie, este in culpa; conform legislatiei in vigoare, nu este permisa instalarea unei camere in acest spatiu, chiar daca dvs. ati fi fost de acord; baia nu era folosita?
2. Chiar nu inteleg ce este cu aceasta aerisire. As. prop. nu a efectuat verificari inainte de a se monta acea camera? Nu ati colaborat cu as. prop.? Nu am mai auzit pana acum de asemenea proceduri!
3. Daca as. prop. a discutat cu prop. unde se afla aceste aerisiri si dvs. nu ati "percutat", adica nu i-ati informat despre faza cu furtunul, ce sa zic..., cam au dreptate ! Despre ce suma este vorba?

La ce mai este buna o camera de supraveghere in cadrul as. proprietari? Sunteti informati despre "beneficii" ?
Adam Grecu a scris:

1. Firma care v-a montat o camera de supraveghere in baie, este in culpa; conform legislatiei in vigoare, nu este permisa instalarea unei camere in acest spatiu, chiar daca dvs. ati fi fost de acord; baia nu era folosita?

Autorul topicului a precizat concret
asociatia a angajat o firma care sa investigheze cu ajutorul unei camere unde este problema la una dintre aerisiri din baie.

Deci firma angajata de asociatie a verificat instalatia care permite aerisirea bailor
Din constructie atat baile cat si bunatariile ,prin normativele tehnice trebuie sa beneficieze de ventilatie=guri de aerisire,care in multe cazuri sunt acoperite de catre locatari fie pentru ca genereaza mirosuri neplacute fie din motive de plasare mobilier sau alte motive
@MkOliver
Daca asociatia la cererea majoritatii locatarilor pentru constatarea si identificarea portiunii unde a fost intrerupta instalatia de aerisire a apreciat necesar angajarea unei firme care a utilizat o camera de luat vederi ,si daca s-a constatat ca la nivelul apartamentului dv s-a intervenit neautorizat si fara acordul asociatiei,atunci va revine obligatia sa achitati suma impusa la plata
Penalitatile au fost aplicate in mod temeinic,in conformitate cu disp art 49 L nr 230/2007 deoarece dv nu ati inteles in termenul stabilit sa achitati suma impusa in lista de intretinere
Ati contestat in scris lista de plata in care apare taxa respectiva? Ati solicitat temeiul legal al introducerii in lista a taxei?

Parerea mea este ca daca nu exista o decizie a comitetului executiv pentru justificarea contractarii lucrarii de vizionare a aerisirii sau o decizie privind impunerea plata taxei ati avea ceva sanse de reusita in instanta. Asociatia ar trebui sa aiba inregistrarea lucrarii sau cel putin fotografii ale obturarii aerisirii cu acel tub, dovezi ale nefunctionarii aerisirii din cauza tubului.

Vizionarea s-a facut pana la parter sau doar pana au dat de un obstacol? Am pus intrebarea doar sa ma aflu in treaba, daca nu v-au prezentat nicio dovada nu aveti de unde sa stiti cat au verificat! Poate aerisirea este blocata la alte etaje.

cyan a scris:

nu aveti de unde sa stiti cat au verificat!

Probabil ca verificarea a putut fi realizata de la punctul de introducere camera pana la autorul topicului
Posibil sa existe blocaje si la alte aerisiri ,avand in vedere ca autorul topicului precizeaza ca locuieste la ultimul etaj,fara sa specifice concret cate niveluri are imobilul de locuit in comu
Posibil ca asociatia de proprietari sa poata proba temeinicia impunerii sumei prin contract prestari servicii incheiat cu firma care a realizat verificarea aerisirii tronsonului respectiv

Imi cer scuze de intarzierea raspunsului meu.
Multumesc pentru raspunsuri.
Camera nu a fost instalata in baia mea. S-a intrat cu o camera pe aerisire, de pe bloc. Blocul are 10 etaje, vecinii se plang ca le miroase in baie. Si la mine in baie miroase daca baia nu este utilizata, miroase canalizarea, aerisirea nu face fata.
Tubul lipit de mine este un tub care directioneaza aerul din ventilatorul meu in sus (m-am gandit la vecini cand am facut asta), dar repet, aerul circula prin tub si de jos in sus. Nu este interzis sa ai ventilator, chiar daca toti vecinii suporta mirosul introdus fortat de vecinul de la parter, sau de toti vecinii care au ventilator.
Este vorba de 300 de lei, nu este o suma mare, dar nu mi se pare normal ca eu sa fiu obligat sa o platesc, mai ales ca eu nu am obturat aerisirea.

Alte discuții în legătură

Modificari gheu Florin123123 Florin123123 Buna ziua m-am mutat de curand intr-un apartament cu o camera si initial a fost gheu la bucatarie ( am verificat si nu mai era tiraj pe gheu, l-am daramant si ... (vezi toată discuția)
Probleme cu vecinii - altele decat deranjarea linistii publice biansi biansi Buna ziua, Ma intreb daca este vreo cale legala de a obliga anumiti vecini la a lua masuri impotriva imprastierii fumului de tigara pe coloana inspre ... (vezi toată discuția)
Disciplina in constructii, asociatie locatari florin1974 florin1974 din constructia blocului geamul din baie are deschidere in balconul vecinului(asa sunt toate apartamentele din acest bloc situat in Bucuresti-Mihai Bravu), ... (vezi toată discuția)