Am cistigat un proces in care infractorul mi-a furat masina si a stricat-o in proportie de 80 la suta . Am cistigat in instanta suma de 7500 lei , paguba de 5000 lei si 2500 lei cheltuieli de judecata . Sentinta nu este definitiva ci cu drept de apel de 10 zile . Termenul de 10 zile sa dus si nu sa facut niciun apel . Cum pot sa recuperez cit mai repede suma respesctiva . Cu stima
de unde stiti ca a expirat termenul de 10 zile? ati verificat la instanta daca si cand a ajuns hotararea judecatoreasca cu drept de apel la cel care v-a pagubit?
de unde stiti ca a expirat termenul de 10 zile? ati verificat la instanta daca si cand a ajuns hotararea judecatoreasca cu drept de apel la cel care v-a pagubit?
La intrebarea asta tocmai s-a raspuns (@patrascu razvan): Daca n-a trecut termenul, instanta nu va legaliza hotararea ca definitiva.
termenul de 10 zile trece numai dupa ce a ajuns hotararea, data in ultima sedinta de judecata a dosarului, la parat. daca hotararea a fost emisa pe 23 decembrie 2016, iar de la instanta pleaca luni, 9 ianuarie 2017 si ajunge la parat pe 8 ianuarie, pe 20 ianuarie 2017 se implinesc cele 10 zile. tocmai de aceea il intrebam de unde stie ca au trecut cele 10 zile. multi confunda termenele date pentru ca nu sunt informati cum trebuie.