avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 782 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Zile concediu odihna
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Zile concediu odihna

Am fost angajata la o firma pana in data de 30 Decembrie ,când mi-am dat demisia .Mai aveam 5 zile de concediu odihna ..îmi puteți spune dacă îmi sunt plătite și cu cât ?(mai exact cum se calculează ,in ultimele 3 luni de lucru având salariu 1240 lei net și 1600 brut ) .
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 07:30, 5 Ianuarie 2017
Codul Muncii la art.146 alin.3 prevede compensarea in bani a zilelor de concediu neefectuat.la incetarea contractului de munca.

Astfel, in situatie in care un salariat nu efectuat integral CO aferent perioadei lucrate, angajatorul are obligatia sa compenseze in bani zilele de concediu neefectuate la incetarea contractului de munca.

Indemnizatia de concediu de odihna reprezinta media zilnica a drepturilor salariale din ultimele trei luni anterioare celei in care este efectuat concediul, multiplicata cu numarul de zile de concediu.

Indemnizaţia de concediu nu poate fi mai mică decât salariul de bază, indemnizaţiile şi sporurile cu caracter permanent cuvenite pentru perioada respectivă, prevăzute în contractul individual de muncă.

Venitul realizat în ultimele trei luni raportat la numărul de zile lucrătoare:
- septembrie 2016 - 1600 lei - 22 zile lucratoare

- octombrie 2016 - 1600 lei - 21 zile lucratoare

- noiembrie 2016 - 1600 lei - 21 ziele lucratoare
total : 4800 lei - 64 zile lucratoare

media zilnică a indemnizaţiei de concediu de odihnă este 4800 lei : 64 zile = 75 lei

compensarea in bani : 5 zile x 75 lei = 375 lei brut


raportat la luna decembrie avem:
media zilnică a indemnizaţiei de concediu de odihnă este 1600 lei : 20 zile = 80 lei

compensarea in bani : 5 zile x 80 lei = 400 lei brut


In speta, in vederea stabilirii venitului brut realizat pentru luna decembrie se va lua în calcul indemnizaţia de concediu de odihnă mai mare (400 lei brut).

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Concediu de odihna Mirelaqqq Mirelaqqq Buna ziua, M-am angajat la o firma in data de 06.02.2015 si pe data de 06.03.2016 termin activitatea, se inceteaza contractul de munca. In decursul acestei ... (vezi toată discuția)
Calcul indemnizatie concediu de odihna. preda sorina preda sorina Cum calculez indemnizatia pentru concediu de odihna in urmatorul caz: Am un salariat care pleaca in concediu de odihna 4 zile in aprilie. Calculez media ... (vezi toată discuția)
Compensare concediu de odihna anca-cristina anca-cristina Buna ziua, am si eu o intrebare legata de compensarea in bani a concediului de odihna. Am lucrat in cadrul unei firme private pana pe 29 iunie inclusiv, anul ... (vezi toată discuția)