avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1418 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... concediere
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

concediere

impotriva unei decizii de concediere din motive ce nu tin de persoana anjajatului, concediere prin desfiintare post , ce argumente s-ar putea aduce in instanta? Faptul ca cerintele din fisa postului desfiintat sunt atribuite ulterior altcuiva este imposibil de demonstrat avand in vedere ca cel al carui post se desfiinteaza nu o sa mai fie in institutie sa vada ce se intampla? La o reducere de personal se poate tine seama de statutul de unic intretinator de familie sau de nivelul superior al studiilor pe care il are o persoana care ocupa un post de studii medii?
Cel mai recent răspuns: Gratiela Ratiu , Consultant resurse umane 16:11, 4 Septembrie 2009
Nu pot sa va conrtaczic, orice angajator are dreptul sa-si organizeze activitatea cum crede de cuviinta si poate decide oricand ca nu mai are nevoie de un apost sau altul.

Este vorba de liberatate de a isi construi afacerea asa cum crede ca ii este mai profitabil, asat este democratia, sa stiti.

Cred ca personal este frustrant, stiu deasemena ca se intampla si multe desfiintari de posturi fara cauze reale si seriaose. dar nu puetm avea nici pretentia sa ne mentina cineva un contract de munca doar pentru consideram ca asa se cuvine...

Sunt sitautii delicate, si exista o protectie doar daca exista conecdeiri colective.
daca sunteti bugetar atunci stiti ce se discuta de ceva timp pe toate posturile TV.

dificultatile sunt ale economiei, deci implicit ale bugetului din care sunteti salarizata.
si presupun ca sunteti singura de pe acea lista. adica, presupun ca nu v-au vizat numai pe dvs.

ce se intampla se inscrie in trendul guvernamental de reducere a cheltuielilor.
Nu as prea crede din moment ce din 1 august am coleg angajat pe postul unei colege in concediu de matenitate si sefi de birou peste 2 oameni, desi legal.............
peperioada in care salariata are CIM suspendat ptr crestere copil poate fi angajata o alta persoana dar numai pe perioada determinata.

restul.... depinde de angajator.
sigur ca puteau sa va redistribuie dvs atributiile postului salariatei aflate in concediu.

puteti incerca o actiune in justitie. sarcina dovezii revine angajatorului. dar sincer, nu stiu ce sorti de izbanda aveti.
Se poate demonstra ca nu exista dificultati financiare din moment s-a recurs la aducerea unei persoane din afara pentru postul de ASE?
Mentionez ca respectivul post necesita studii medii, deci vorbim de oameni cu liceul in toate cazurile.
Ultima modificare: Vineri, 4 Septembrie 2009
ContSters48919, utilizator

Alte discuții în legătură

Concediere ContSters48919 ContSters48919 in cazul unei concedieri ce nu tin de persoana angajatului (care poate fi individula sau colectiva) se elimina intai locurile vacante, apoi pensionarii care ... (vezi toată discuția)
Desfiintare post reala si definitiva? ContSters48919 ContSters48919 Cum se poate demonstra ca prin desfiintarea unui post atributile din fisa postului nu au fost preluate de altcineva sau redistribuite personalului crae ramane? ... (vezi toată discuția)
Concedieri snowgirl19 snowgirl19 Buna ziua! incepand cu 1 ianuarie am fost anuntata ca urmeaza sa disponibilizam cativa oameni pe motive economice. Astfel, vom fi nevoiti sa desfiintam ... (vezi toată discuția)