avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 844 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... concediere
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

concediere

impotriva unei decizii de concediere din motive ce nu tin de persoana anjajatului, concediere prin desfiintare post , ce argumente s-ar putea aduce in instanta? Faptul ca cerintele din fisa postului desfiintat sunt atribuite ulterior altcuiva este imposibil de demonstrat avand in vedere ca cel al carui post se desfiinteaza nu o sa mai fie in institutie sa vada ce se intampla? La o reducere de personal se poate tine seama de statutul de unic intretinator de familie sau de nivelul superior al studiilor pe care il are o persoana care ocupa un post de studii medii?
Cel mai recent răspuns: Gratiela Ratiu , Consultant resurse umane 16:11, 4 Septembrie 2009
ce inseamna ASE?
concediu maternitate
sigur ca situatia este extrem de dificila.

dar asa cum v-am mai spus, pe postul unei salariate aflate in concediu crsstere copil poate fi angajata o alta persoana dar numai cu CIM pe perioada determinata.
evident ca aceasta a 2-a persoana este din afara.

dar daca angajatorul nu a dorit sa redistribuie atributiile salariatei aflate in concediu nu aveti ce face. avea si el o solicitare de angajare de la cineva pe care nu l-a putut refuza!
exact, dar in Romania nu exista legi sa te poti apara in fata unor astfel de probleme?
Sa apelam la curtea constitutionala, la comisia de abuzuri............? sau la CDEO, la Avocatul Poporului...........?
Ultima modificare: Vineri, 4 Septembrie 2009
ContSters48919, utilizator
Puteti apela desigur la instantele noastre :)
Dupa primire deciziei de concediere, o puteti contesta in termen de 30 de zile de la comunicare la Tribunalul de domiciliu, sectia Litigii de munca.

Desi spuneti ca toate posturile sunet de studii medii, asta nu inseamna ca oricine poate ocupa orice post, fiecare post necesita probabil alt tip de competente si abilitati.

Sa contestati dificultatile financiare in acest amn de criza este cam greu.
Ati putea contesta realitatea si efectivitatea desfiintarii postului in cazul in care acel post ar fi reiinfiintat la scurt timp, lucru pe care nu il cred posibil in actuala inghetare de posturi bugetare.

Daca totusi credeti ca ati aveti motive sa apreciati ca nu a fost o desfiintare real de post, si ca de fapt s-a dorit doar a se "scapa" de dvs ca persoana, va recomand sa discutati cu un avocat care sa aprecieze in fucntie de amanuntele situatiei daca ati avea sanse de castig.

Eu, din ce spuneti si din perspectiva pe care o am aupra situatiei institutilor bugetare, nu prea vad sa aveti sorti de izbanda. Dar, recunosc, eu nu cunosc sistemul din interior.
Dar, chiar si in sistemul privat este destul de dificil sa ataci o decziie de desfiintare a unui post ca fiind nereala si ne-efectiva. Bineteles depinde de situatie.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Concediere ContSters48919 ContSters48919 in cazul unei concedieri ce nu tin de persoana angajatului (care poate fi individula sau colectiva) se elimina intai locurile vacante, apoi pensionarii care ... (vezi toată discuția)
Desfiintare post reala si definitiva? ContSters48919 ContSters48919 Cum se poate demonstra ca prin desfiintarea unui post atributile din fisa postului nu au fost preluate de altcineva sau redistribuite personalului crae ramane? ... (vezi toată discuția)
Concedieri snowgirl19 snowgirl19 Buna ziua! incepand cu 1 ianuarie am fost anuntata ca urmeaza sa disponibilizam cativa oameni pe motive economice. Astfel, vom fi nevoiti sa desfiintam ... (vezi toată discuția)