Buna ziua! Am nevoie de indrumarea dvs. Va rog sa imi spuneti care sunt pasii de urmat pentru intrarea in perioada de ingrijire a copiluli. Sunt pfi de 3 ani si jumatate. Am 6 luni de sarcina, cu termen de nastere in luna aprilie. Stiu ca exista niste termene la fiecare institutie a statului pentru fiecare etapa. Nu am contract cu CAS pentru concediu pre/post natal si vreau sa intru direct in perioada de ingrijire a copilului.
Stiu ca trebuie sa suspend Pfi la ANAF, plata contributiei la pensii la Casa de pensii ( am contract cu ei separat, fiind anul trecut cu venitirile sub salariul minim), sa suspend plata cass (dar sa nu raman neasigurata inainte de nastere), sa depun documentatia pentru indemnizatie. Am nevoie sa imi spuneti din experienta si cunostinte, care este ordinea de abordare si cu cat timp inainte trebuie sa ma ocup de aceste drumuri si hartii la toate institutiile pentru a putea sa ma incadrez cu ele pana la data nasterii. Pare foarte complicat mai ales pentru ultimele luni de sarcina. Si daca nu este prea mult, ce acte am nevoie la fiecare din ele.
Va multumesc din suflet pentru ajutor
2. Al doilea pas este depunerea dosarului pentru indemnizatia CCC. Intrucat din ce ati postat reiese ca nu indepliniti conditiile pentru acordarea concediului si a indemnizatiei de maternitate, dosarul trebuie sa-l depuneti în termen de 60 de zile lucrătoare de la data nasterii copilului, pentru a beneficia de indemnizatia pentru CCC începând cu data naşterii copilului.