avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 745 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Contencios administrativ sau ... hotarare de demolare
Discuție deschisă în Contencios administrativ sau probleme juridice cu autorităţile, contravenţii

hotarare de demolare

Buna ziua,
Multumesc tuturor pentru raspunsuri . Nu am comunicat pana de curand pe forumuri si acum imi dau seama cat sunt de utile . Mai aveam putin si faceam o depresie ( mai ales cand am vazut cat e amenda maxima pentru construirea fara autorizatie )dar raspunsurile voastre mai m-au linistit.
Insa am ramas cu un mare semn de intrebare referitor la problema de mai jos:

In 1998 am cumparat un teren de numai 40 mp pe care se aflau ruinele ( cativa stalpi ) ale unei case arse. In anul urmator am construit pastrand suprafata la sol a casei initiale dar ne-am mai inaltat si cu un etaj, dar fara sa solicitam autorizatie de constructie. Acum vecinii ne-au anuntat ca ne-au facut reclamatie,ca ar fi venit control de primarie dar nu ne-au gasit acasa .
Noi nu am gasit nici o instiintare in cutia postala. Intrebarea este : ne mai pot amenda ? Mai exista inca termenele de prescriptie?

1. Din cate am inteles de la voi nici o institutie nu ne mai poate amenda , atata vreme cat contraventia infaptuita in 1999 s-a prescris. E adevarat?
2. Exista posibilitatea ca vreo institutie sa obtina impotriva noastra o hotarare de demolare?
3.Voi angaja un avocat , care sa alega prin ce cale judiciara sa ne obtina dreptul de proprietate pentru constructia deja existenta si dupa aceea voi incerca sa intabulez . Daca se vor infaptui aceste lucruri inseamna si ca nu voi mai avea nevoie de autorizatie de constructie in fata controalelor (mai ales ca la terenul meu de 40 mp cred ca oricum nu as avea sansa sa o obtin)?

Multumesc din suflet si ma bucur ca existati !

Gena

Cel mai recent răspuns: Patru gena , utilizator 14:03, 4 Septembrie 2009
1. Foarte putin probabil, aproape imposibil.
2. Idem
3. Bine ati face.
4. Tineti cont de ce v-am raspus la topicul: "casa fara autorizatie de constructie control primarie" Data Vineri, 4 Septembrie 2009, 11:20.

Cu stima,
Expert judiciar Eugen MARCOV
Completare mesaj anterior:
Pentru terenul in suprafata de 40 mp nu se poate obtine o Autorizatie de construire din cauza neindeplinirii cerintelor PGU (planul general de urbanism) si a: prevederilor din
- Legea nr. 50/1991 din 29 iulie 1991 modificata si completata, privind autorizarea executării construcţiilor şi unele măsuri pentru realizarea locuinţelor – Republicare 2004
- Legea nr. 199 din 25 mai 2004 pentru modificarea şi completarea Legii nr. 50/1991 privind autorizarea executării lucrărilor de construcţii
- Ordinul MLPAT nr. 34/N din 7 noiembrie 1995 pentru aprobarea Precizărilor privind avizarea documentaţiilor de urbanism şi amenajarea teritoriului, precum şi a documentaţiilor tehnice pentru autorizarea executării construcţiilor
- Codul Civil Român;

Succes
Expert judiciar Eugen MARCOV
Va multumesc pentru ajutor si pe viitor voi incerca sa va tin la curent cu actiunile pe care le voi demara.
va urez multa sanatate
Gena

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Casa fara autorizatie de constructie control primarie Patru gena Patru gena Buna ziua, In 1998 am cumparat un teren de numai 40 mp pe care se aflau ruinele ( cativa stalpi ) ale unei case arse. In anul urmator am construit pastrand ... (vezi toată discuția)
Pot sa-mi construesc singur casa? flory84 flory84 Buna ziua,sotu meu se pricepe la constructie,e un al doile job,desi nu are autorizatie,vrem sa ne construim o casa,intrebare mea e daca,lege imi da voie? (vezi toată discuția)
Autorizatie constructie extindere paun_marian paun_marian Buna Ziua. As dori niste sfaturi. Am cumparat de aprox 1 luna o garsoniera intr-un ansamblu rezidential la parter. Deoarece spatiul era foarte mic pentru o ... (vezi toată discuția)