avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 876 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Concediu de odihna in avans
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Concediu de odihna in avans

Buna ziua,

Angajatorul este obligat sa acorde CO in avans daca angajatul solicita acest lucru? Mentionez ca angajatul respectiv se afla din luna mai 2016 in incapacitate temporara de munca in urma unui accident de munca. In aceasta perioada a beneficiat atat de concediu medical, concediu fara plata cat si de concediu de odihna in plus fata de cat avea dreptul pana la 31.12.2016. Acum solicita 7 zile concediu de odihna aferent anului 2017. Va rog sa ma ajutati cu un raspuns.

Multumesc!
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 14:59, 13 Ianuarie 2017
Angajatorul nu are nicio obligatie in situatia mentionata de dvs.

Salariatul este obligat să efectueze în natură concediul de odihnă în perioada în care a fost programat, cu excepţia situaţiilor expres prevăzute de lege sau atunci când, din motive obiective, concediul nu poate fi efectuat. (art.149 C.mun.)
Multumesc foarte mult! Inca o intrebare, postul pe care este angajata aceasta persoana urmeaza sa fie desfiintat, atributiile postului fiind preluate de alti colegi. Putem face incetare cu art. 65 Codul Muncii? Concediile medicale pentru accidentul de munca sunt cu cod 01, si sunt cu intrerupere, din acest motiv nu intra in comisie pentru prelungire CM. Iar concediile pe care le aduce din decembrie sunt cu codul 01, pentru alta afectiune care nu are nici o legatura cu acel accident de munca...
Umar85 a scris:

Multumesc foarte mult! Inca o intrebare, postul pe care este angajata aceasta persoana urmeaza sa fie desfiintat, atributiile postului fiind preluate de alti colegi. Putem face incetare cu art. 65 Codul Muncii? .......

Puteti face incetarea raportului de munca in baza art.65 C.mun.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Legea 12/2015 narcisa1985 narcisa1985 Buna ziua ! Sunt profesor titular in cadrul unei scoli gimnaziale. Momentan, pana in aprilie 2016, sunt in CIC. In anul scolar 2013-2014, situatia mea ... (vezi toată discuția)
Concediu de odihna divele divele O salariata care-si reia activitatea la data de 01.05.2016 dupa concediu crestere copil , care are o vechime de 10 ani in munca, la cate zile de concediu de ... (vezi toată discuția)
Plata concediului neefectuat florin.constantin941@yahoo.com florin.constantin941@yahoo.com Am fost angajata cu contract de munca la o primarie.Am intrat in concediu pentru ingrijirea copilului,dupa care in iunie 2016 am reluat activitatea. In 30 ... (vezi toată discuția)