avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 935 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Problemele profesionale ale ... Consilier juridic executor judecatoresc
Discuție deschisă în Problemele profesionale ale consilierilor juridici

Consilier juridic executor judecatoresc

Buna ziua,

Consilierul juridic angajat la un birou executor judecatoresc poate semna acte in numele acestuia? Este absolut obligatoriu avizul executorului judecatoresc pe actele intocmite de consilierul juridic? Care este rolul unui consilier juridic intr-un birou executor judecatoresc?
Cel mai recent răspuns: trandafir2 , moderator 00:28, 21 Septembrie 2017
Consider ca poate semna doar acte administrative, de exemplu primirea corespondentei, nu insa si acte care intra potrivit legii in atributiile executorului. In acest din urma caz apreciez ca nu pot fi delegate respectivele atributii.
Va multumesc. In acest caz, cel al consilierilor juridici din birouri executori judecatoresti, notari, asociatii, unde nu exista un consilier juridic definitiv, este necesar sa se inscrie ca stagiari in colegiul consilierilor juridici? Pentru ca posturi exista, dar stagiul e cam imposibil de urmat. Va multumesc!
Asa s-a gandit legiuitorul (probabil ca a analizat bine treaba asta) ca un consilier juridic angajat al unei entitati poate fi indrumat de un alt consilier juridic al altei entitati. De fapt, au citit in legea avocatilor si au preluat de acolo chestiunea cu stagiul, fara sa o adapteze profesiei. Dupa cum vedeti un raspuns clar este greu de oferit.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Consilier juridic indrumator Iulian81 Iulian81 Dupa ce intram in Colegiu de unde gasim consilier definitiv indrumator pentru cei care sunt stagiari? Ni se da de la Colegiu sau trebui sa gasim noi? Si ... (vezi toată discuția)
Admiterea in profesia de executor judecatoresc stagiar law_and_order law_and_order Buna ziua, imi poate spune cineva daca un proaspat absolvent al facultatii de drept se poate inscrie la concursul de admitere in profesia de executor ... (vezi toată discuția)
Rolul consilierului juridic akkad akkad Am si eu o dilema! lucrez la o societate cu capital de stat, ca si consilier juridic in cadrul serviciului juridic! Sefa de la departamentul implementare ... (vezi toată discuția)