avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 837 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Pensionari şi probleme juridice ... Pensia de boala se ia in calcul la vechimea in munca?
Discuție deschisă în Pensionari şi probleme juridice legate de pensii

Pensia de boala se ia in calcul la vechimea in munca?

Daca de exemplu aifost in pensie de boala 15ani cum se calculeaza la vechime si de unde se eau actele doveditoare.?Multumesc mult.
Cel mai recent răspuns: Juri 1 , Consilier juridic 00:09, 6 Ianuarie 2017
Pensia de invaliditate (boala) intra in calculul vechimii in munca la deschiderea dreptului de pensie pentru limita de varsta. Se ia in calcul ca si stagiu de cotizare exact perioada cast persoana a beneficiat de pensie de invaliditate. Dovada se face cu decizie de piensie de invaliditate.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Bună ziua am 61 de ani și sunt pensionar pe caz de boala gradul ... Ilienicolae2019@gmail.com Ilienicolae2019@gmail.com Bună ziua Am 61 de ani și sunt pensionar pe caz de boala gradul 2 accentuat fără drept de munca. As vrea sa știu dacă perioada pensiei de boala se ia ... (vezi toată discuția)
Pensia de invaliditate se considera vechime? nicolae12 nicolae12 Buna ziua, am stat 2 ani in concediu medical si 7 ani in pensie de invaliditate( pentru o forma de neoplasm), cand am intrat in medica aveam 16 ani vechime in ... (vezi toată discuția)
Iesire la pensie dodorel62 dodorel62 Sotia mea este nascuta in IUNIE 1956 , a facut 5 ani de facultate si a lucrat 20 de ani la termocentrala si are 4 copiii , iar din 2001 si pana in prezent ... (vezi toată discuția)