adisan a scris:
Se poate realiza un contract de cesiune a promisiunii de vânzare-cumpărare, dar numai cu acceptul promitentului vânzător. Însă nu puteți vinde bunul deoarece nu sunteți proprietar, așa cum v-am mai spis deja.
Contract de cesiune? Deci, pot da apartamentul altcuiva. Si aceea nu e vanzare? Nu primesc bani ca sa il cesionez? Implicit, pot vinde bunul, nu? Din nou spun "deci", raspunsul dumneavoastra initial a fost gresit.
Acum ca am ajuns la un consens si pe drumul cel bun, putem aprofunda?
Ati spus ca e nevoie de acceptul promitentului vanzator. De acord. Chiar daca achit integral? Si in acest caz e nevoie de acordul lui?
Apoi, daca doresc sa fac un schimb, presupun ca e acelasi lucru, nu? In cazul meu se face contractul de cesiune catre cel cu care fac schimbul de imobil, pentru apartamentul meu. Dar pentru imobilul lui? Se va face un contract de vanzare cumparare unde va aparea apartamentul meu ca plata din partea mea? Insa eu nefiind proprietar, se poate? Sau se specifica o suma oarecare, pe care cel cu care fac schimbul declara ca a primit-o, fapt care il fac si eu la cesiunea antecontractului?
Facand o cesiune a antecontractului, presupun ca nu se mai platesc inca o data taxele ca la o vanzare normala a unui apartament, nu?
Multumesc.