avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 486 soluții astăzi

Marți, 11 februarie, are loc evenimentul: Negocierea colectivă - Alegerea reprezentanților angajaților și provocările practice. Participă →

Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Întârziere plata salariu
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Întârziere plata salariu

Lucrez în sistemul bugetar. În decembrie salariul a fost virat în cont cu o întârziere 10 zile (data efectuării plății drepturilor salariale fiind stabilită în contractul de muncă). Ce măsuri pot fi luate pentru a nu se repeta această situație? Dl contabil nu îşi asumă situația...deşi greșeala îi aparține.
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 15:03, 6 Ianuarie 2017
1. Conducerea unitatii trebuie sa ia masuri pentru a se evita astfel de situatii si apoipoate demara o cercetare disciplinara a persoanelor vinovate de asa ceva.

2. Intarzierea nejustificata a platii salariului sau neplata acestuia poate determina obligarea angajatorului la plata de daune-interese pentru repararea prejudiciului produs salariatului. (art.166 alin.4 C.mun.)

3. Ce motive s-au invocat pentru intarziere?
Motivația dlui a fost puerilă: alegerile...
Pentru asa ceva, ar trebui cercetat disciplinar.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Bună ziua ! vă rugăm frumos să ne dați un sfat, cum am putea ... oanaportar oanaportar Bună ziua ! Vă rugăm frumos să ne dați un sfat, cum am putea proceda în următorul caz: - un angajat a avut dreptul la acordarea unor drepturi ... (vezi toată discuția)
Nivel salariu cri5tian cri5tian Bună ziua. Deoarece am avut niște experiențe neplăcute cu un angajator (de la care am demisionat), pe viitor vreau să evit astfel de ... (vezi toată discuția)
Plata avansului salarial theonewho theonewho Buna ziua, 1) In cazul in care angajatorul nu onoreaza [i]deloc[/i] plata avansului salarial, care conform CIM, este stabilit la o data anume, si face plata ... (vezi toată discuția)