avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1238 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Ce putem face - probleme cu salariul administratorului ...
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Ce putem face - probleme cu salariul administratorului asociatiei de proprietari

In asociatia noastra,ne confruntam cu o situatie deosebita,pe care nu prea stim cum sa o gestionam(precizez ca eu sunt presedintele acestei asociatii).Pe scurt:noi avem angajat pe post de administrator un domn capabil,o persoana care are CIM cu salariul minim pe economie,remuneratie pe care chiar o merita.Problema este ca,acum,cand va creste acest minim pe economie,catica membri ai C.Ex,ameninta cu dizolvarea asociatiei daca domnul in cauza nu renunta la acest salariu,motivand ca avem cheltuieli prea mari cu plata acestei platiAm citit legea 230 si hg1588 si am constatat ca acesta nu este un motiv temeinic pentru a dizolva aceasta asociatie.Fac mentiunea ca acesti domni care agita apele,locuiesc intr-un imobil ce are datorii acumulate catre asociatie de 23000 lei si ar cam dori ca,daca nu reusesc dizolvarea,atunci sa migreze catre o alta asociatie.Intrebarrea mea este:exista vreun motiv ca cei cativa sa poata distruge aceasta asociatie?
Cel mai recent răspuns: Adam Grecu , utilizator 10:27, 8 Ianuarie 2017

Si la noi in asociatie situatia este oarecum asemanatoare privind salariul ingrijitorilor de bloc. In urma cu nici doi ani salariul minim pe economie era destul de mic, insa de-a lungul timpului acesrta s-a tot marit, ajungand acum - din februarie, sa fie 1450 lei.
Ce trebuie sa faceti dvs.:
- in primul rand sa va informati pe plan local, cam care este „trendul” salariilor pentru administratori, desigur functie de nr. de apartamente gestionate; eu va pot da o informatie cu privire la un element de referinta - la noi in asociatie, pentru determinarea sumei pe care o poate primi un administrator bun, se foloseste notiunea de lei/metru patrat de suprafata utila gestionata; va pot da si valoarea folosita la noi: 0,20 lei/mp sup. utila (11 blocuri, 19 de scari, 504 apartamente);
- daca asociatia dvs. este una mica, acest element de referinta nu se mai poate aplica deoarece ar rezulta sume derizorii, astfel ca se poate alege un alt element de comparatie - lei/apt. (10lei/apt; 15lei/apt; 20 lei/apt);
- in urmatoarea sedinta de comitet ex. sa discutati situatia descrisa de dvs. in topic si trebuie sa ajungeti la o concluzie; informati pe dl. administrator despre decizia com. ex. si, asa cum au scris si celati useri, mentineti valoarea de 1450, dar trebuie sa micsorati nr. de ore din cim, cu conditia ca administratorul sa-si poate face treaba bine si mai ales sa accepte aceste schimbari; oricum, contributiile la stat pe care as. prop. trebuie sa le achite vor fi calculate la valoarea de 1450 lei - aceasta este viata...

Daca ne mai spuneti si cate apartamente aveti in asociatie si care este suprafata utila a intregii asociatii, poate va mai putem ajuta.

Cu privire la a doua chestiune - nu este obligatoriu sa va dizolvati asociatia existenta, ci pe scari/blocuri, nemultumitii, pot sa-si faca asociatie proprie, la desprindere luandu-si „zestrea” de debite si poate au sa fie mai multumiti, insa va spun de pe acum ca la angajarea unui administrator vor avea o mica surpriza: costul cu cheltuiala salariala va fi mai mare ca acum!

Succes!
Incercati CIM part time
Cei cu restante nu pot migra la alte asociatii
Problema cu dizolvatul asociatiei de proprietari nu este la latitudinea numai a cativa membri ai C.Exc

[editare litere]
Ultima modificare: Vineri, 6 Ianuarie 2017
Admin, administrator
Ca sa se desfiinteze asociatia, aveti nevoie de 2/3 din voturile proprietarilor. Nu poate un comitet executiv sa dizolve o asociatie.
Ca sa migreze in alta asociatie, ar trebui sa-si ia cu ei si proprietatea comuna, adica o parte din scara, o parte din fatada, o parte din lift, o parte din terasa etc :happy:
Ce fel de oameni sunt in acest comitet executiv de nu cunosc principiile de constituire a unei asociatii de proprietari? Sunt varza!

Cat priveste salariul administratorului, incercati si modificati-i CIM-ul cu mai putine ore de lucru.
Intr-adevar,asociatia are 168 de apartamente,dar domnul administrator face absolut toate treburile:casier,contabil,administrator,intocmeste notificari,merge la tribunal,la sedintele primariei...pe scurt,face absolut totul.
Ce face la tribunal administratorul? Acolo asociatia este reprezentata de catre presedinte si nu de catre administrator.
La primarie, la fel. Ce mai face presedintele?

Alte discuții în legătură

Salarii ivanvintilica ivanvintilica Cu respect va rugam sa ne spuna si noua , cam ce salariu trebuie sa ia administratorul si presedintele (orientativ), intr-o asociatie de proprietari cu 140 de ... (vezi toată discuția)
Salariu femeie de serviciu Elidor Elidor Buna ziua, pentru o femeie de serviciu care activeaza doar pe 1 scara din 3 ale unei Asociatii de proprietari, 1.la conventia civila ce se incheie, ce dari ... (vezi toată discuția)
Care e modul de calcul al indemnizatiilor de pe lista de plata a intretinerii afisata la avizier ? asa123 asa123 Rog pe forumiștii cu experiență să ne arate modul de calcul al Indemnizațiilor (Salariilor) de pe lista contabilă de plată a Întreținerii afișată la ... (vezi toată discuția)