avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 208 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Societăţi comerciale afis reclama pe geam magazin
Discuție deschisă în Societăţi comerciale

afis reclama pe geam magazin

o societate x a aplicat afis - sticker pe geamul magazinului in care livreaza marfa proprie.
atentia marfa e a sc x, magazinul e un partener, un client care cumpara marfa de la x si o desface intr-un magazin.

cei de la primarie zic k tre sa achitam niste taxe .
aveti idee despre ce taxe este vorba?
nu e vb de reclama luminoasa si nici reclama pe spatiul public .
deci sunt indreptatitit cei de primarie sa ceara taxe pt asa ceva?
Cel mai recent răspuns: Oana ciuhureanu , utilizator 09:40, 20 Ianuarie 2020
afisul e pe geam in interior sau in exterior?
Taxa de publicitate ...este o suma modica care se plateste per mp.

Art. 270: Taxa pentru serviciile de reclama si publicitate

(1)Orice persoana, care beneficiaza de servicii de reclama si publicitate în România în baza unui contract sau a unui alt fel de întelegere încheiata cu alta persoana, datoreaza plata taxei prevazute în prezentul articol, cu exceptia serviciilor de reclama si publicitate realizate prin mijloacele de informare în masa scrise si audiovizuale.
(11)Publicitatea realizata prin mijloace de informare în masa scrise si audiovizuale, în sensul prezentului articol, corespunde activitatilor agentiilor de publicitate potrivit Clasificarii activitatilor din economia nationala - CAEN, cu modificarile ulterioare, respectiv publicitatea realizata prin ziare si alte tiparituri, precum si prin radio si televiziune.
(2)Taxa prevazuta în prezentul articol, denumita în continuare taxa pentru servicii de reclama si publicitate, se plateste la bugetul local al unitatii administrativ-teritoriale în raza careia persoana presteaza serviciile de reclama si publicitate.
NIVELURILE PREVAZUTE DE CODUL FISCAL NIVELURILE PENTRU ANUL 2004
- lei/m2 sau fractiune de m2 - - lei/m2 sau fractiune de m2 -
a) în cazul unui afisaj situat în locul în care persoana deruleaza o activitate economica între 0 si 200.000 inclusiv între 0 si 200.000 inclusiv
b) în cazul oricarui alt panou, afisaj sau structura de afisaj pentru reclama si publicitate între 0 si 150.000 inclusiv între 0 si 150.000 inclusiv

(3)Taxa pentru servicii de reclama si publicitate se calculeaza prin aplicarea cotei taxei respective la valoarea serviciilor de reclama si publicitate.
(4)Cota taxei se stabileste de consiliul local, fiind cuprinsa între 1% si 3%.
(5)Valoarea serviciilor de reclama si publicitate cuprinde orice plata obtinuta sau care urmeaza a fi obtinuta pentru serviciile de reclama si publicitate, cu exceptia taxei pe valoarea adaugata.
(6)Taxa pentru servicii de reclama si publicitate se varsa la bugetul local, lunar, pâna la data de 10 a lunii urmatoare celei în care a intrat în vigoare contractul de prestari de servicii de reclama si publicitate.
Ultima modificare: Vineri, 4 Septembrie 2009
C.A. Tamara Lenz , Avocat
multumesc, am citit si eu codul fiscal si normele de aplicare.
nu stiu ce sa zic cu alin 3 al art 272 k nu se datoreaza taxa daca afisul este in interiorul cladirii,
daca afisul e pe geam , chiar si pe interior , totusi eu sunt srl care isi promoveaza produsele prin acel afis.
sincer nu vreau sa platesc ceva
dar.........
astept si alte opinii privind interpretarea art din codul fiscal.

multam frumos pt cei ce au raspuns.:)
Ce acte ar trebui sa avem.... Si unde trebuie sa ne prezentam. La primaria sectorului de care apartinem sau unde mai exact? Multumesc

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Taxa de publicitate platita primariei sectorului OANA GORAN OANA GORAN 1)Orice persoana, care beneficiaza de servicii de reclama si publicitate în România în baza unui contract sau a unui alt fel de întelegere încheiata cu ... (vezi toată discuția)
Cadouri oferite clientilor cu materiale publicitare andabej andabej Concret, asa cum probabil fac toti, de sarbatori se ofera clientilor cate un pix, agenda, ceas etc. care contine logo-ul si sigla firmei care le ofera. ... (vezi toată discuția)
Afis pe geamul magazinului OANA GORAN OANA GORAN o societate x a aplicat afis - sticker pe geamul magazinului in care livreaza marfa proprie. atentia marfa e a sc x, magazinul e un partener, un client ... (vezi toată discuția)