avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 439 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Impozite şi taxe locale taxa de publicitate platita primariei sectorului
Discuție deschisă în Impozite şi taxe locale

taxa de publicitate platita primariei sectorului

1)Orice persoana, care beneficiaza de servicii de reclama si publicitate în România în baza unui contract sau a unui alt fel de întelegere încheiata cu alta persoana, datoreaza plata taxei prevazute în prezentul articol, cu exceptia serviciilor de reclama si publicitate realizate prin mijloacele de informare în masa scrise si audiovizuale.
(11)Publicitatea realizata prin mijloace de informare în masa scrise si audiovizuale, în sensul prezentului articol, corespunde activitatilor agentiilor de publicitate potrivit Clasificarii activitatilor din economia nationala - CAEN, cu modificarile ulterioare, respectiv publicitatea realizata prin ziare si alte tiparituri, precum si prin radio si televiziune.
(2)Taxa prevazuta în prezentul articol, denumita în continuare taxa pentru servicii de reclama si publicitate, se plateste la bugetul local al unitatii administrativ-teritoriale în raza careia persoana presteaza serviciile de reclama si publicitate.

NIVELURILE PREVAZUTE DE CODUL FISCAL
NIVELURILE PENTRU ANUL 2004

- lei/m2 sau fractiune de m2 -
- lei/m2 sau fractiune de m2 -

a) în cazul unui afisaj situat în locul în care persoana deruleaza o activitate economica
între 0 si 200.000 inclusiv
între 0 si 200.000 inclusiv

b) în cazul oricarui alt panou, afisaj sau structura de afisaj pentru reclama si publicitate
între 0 si 150.000 inclusiv
între 0 si 150.000 inclusiv

(3)Taxa pentru servicii de reclama si publicitate se calculeaza prin aplicarea cotei taxei respective la valoarea serviciilor de reclama si publicitate.
(4)Cota taxei se stabileste de consiliul local, fiind cuprinsa între 1% si 3%.
(5)Valoarea serviciilor de reclama si publicitate cuprinde orice plata obtinuta sau care urmeaza a fi obtinuta pentru serviciile de reclama si publicitate, cu exceptia taxei pe valoarea adaugata.
(6)Taxa pentru servicii de reclama si publicitate se varsa la bugetul local, lunar, pâna la data de 10 a lunii urmatoare celei în care a intrat în vigoare contractul de prestari de servicii de reclama si publicitate.
am atasat mai sus un extras din codul fiscal , intrebarea mea este :
daca am u reclama pe un bloc din sect 5 pt care platesc chirie lunar, taxa se calculeaza la valoarea contractului de inchirieire sau la valoarea contractului de executie de lucrari-contract incheiat cu o firma pt a-mi monta reclama pe bloc?? deci eu la primarie ce platesc ?? intre 1% si 3 % din ce suma????
multumesc.
Cel mai recent răspuns: anca_diana , utilizator 14:04, 8 Noiembrie 2006
Taxa se stabileste prin aplicarea cotei procentuale asupra valorii contractului incheiat intre beneficiar si prestatorul de servicii

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Afis reclama pe geam magazin OANA GORAN OANA GORAN o societate x a aplicat afis - sticker pe geamul magazinului in care livreaza marfa proprie. atentia marfa e a sc x, magazinul e un partener, un client ... (vezi toată discuția)
Cadouri oferite clientilor cu materiale publicitare andabej andabej Concret, asa cum probabil fac toti, de sarbatori se ofera clientilor cate un pix, agenda, ceas etc. care contine logo-ul si sigla firmei care le ofera. ... (vezi toată discuția)
Taxe publicitate romanul1 romanul1 buna ziua As dori sa stiu si eu ce taxe, tva, etc se aplica pentru publicitatea indoor si outdoor, eventual o sursa de informare sigura. Va Multumesc (vezi toată discuția)