avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 818 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... Suspendarea permisului de conducere pe 120 de zile?? :|
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

Suspendarea permisului de conducere pe 120 de zile?? :|

Buna ziua! In data de 12.08.2015 am fost inregistrat de radar circuland in localitate cu viteza de 115 km/h. Mi-a fost suspendat permisul pe 90 de zile cu dovada etc. In scurt timp o cunostinta mi-a zis si m-a ajutat cu depunerea unei contestatii pentru a lungi perioada pana o sa ispasesc pedeapsa deoarece in acel moment lucram sezonier la un restaurant si programul era peste orele in care sa mai circule vreun mijloc de transport in comun. Politistii mi-au zis de atunci ca pot da la o luna cu test redobandire etc si chiaar de depun contestatie. oook, dupa un an si 3 luni (26 nov 2016) primesc acasa scrisoare ca plangerea mea a fost nefondata si sa ma duc in 15 zile sa predau permisul. Vin acasa de la facultate sa-l predau si ii intreb unde fac cererea pentru redobandire etc "nu stati, asa ca d-voastra aveti permisul suspendat din octombrie atunci s-a finalizat procesul" si ii zic omule uite data pe plic, acum am primit plicu de 2-3 zile, de unde sa stiu eu cand s-a terminat procesul #-o " ca trebuia sa urmariti pe site ul judecatoriei si in cele din urma veti avea 90 de zile + 30 pedeapsa :))" si i-am zis domnule sunt student lucrez, nu am timp nici sa mananc dar sa urmaresc siteuri..."nu ca asa e legea pnm" Acum am o luna deja in care am stat fara permis, as vrea sa stiu mai pot face ceva sa scurtez pedeapsa asta, orice sau e corect ce au facut, pot sa ii atac cu ceva? Nu de alta dar depind de masina maxim si pana in martie cand ar fi normal sa il iau, pierd si servici si facultate si tot. Va multumesc!!
Cel mai recent răspuns: Alex24995 , utilizator 21:56, 11 Ianuarie 2017
Din pacate, nedepunerea permisului la organul emitent in termen de 15 zile de la data ramanerii definitive duce la prelungirea perioadei de suspendare cu inca 30 de zile.
Pai stiu asta, dar mie mi-au trimis plicul cu instiintarea pe 26-27 noiembrie si pe 28 noiembrie am fost sa-l predau si au zis ca din octombrie s-a finalizat etc am scris mai sus.........
In calitate de conducator auto aveti obligatia sa cunoasteti prevederile codului rutier. Asa cum ati cunoscut ca aveti dreptul sa contestati peocesul verbal tot asa trebuia sa cunoasteti si cand se preda permisul dupa pierderea contestatiei.
~ Conținut șters la cerere ~
Este in a doua instanta, a mai venit odata in septembrie si am facut recurs

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cand trebuie sa returnez permisul? vladyoyo97 vladyoyo97 Buna ziua! Am pierdut o contestatie legata de depasirea limitei de viteza in urma careia mi s-a suspendat permisul pe 90 de zile. Am primit instiintarea acasa ... (vezi toată discuția)
Permis supendat TudorEmilia TudorEmilia Buna ziua! Mi-a fost suspendat permisul pt o perioada de 90 zile pentru depasirea vitezei. Am contestat amenda deoarece fapta s-a [etrecut pe autostrada la ... (vezi toată discuția)
Suspendare permis - va rog sa-mi dati un raspuns urgent annamarryia annamarryia Buna ziua. Sotul meu a primit ieri un plic de la IPJ precum ca i s-a suspendat permisul pentru 90 de zile conform art 102 alin 3 lit E din oug 195/2002, Scrie ... (vezi toată discuția)