avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1084 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii şi fundaţii, într-un ... Asociatie non profit
Discuție deschisă în Asociaţii şi fundaţii, într-un cuvânt: ONG-uri

Asociatie non profit

Buna ziua ,o asociatie care presteaza muzica de fanfara la evenimente,incaseaza c/v prestatiei.iar suma incasata trebuie distribuita membrilor din fanfara.pentru aceasta am incheiat un contract sponsorizare cu unul din memrii fanfarei care sa prmeasca banii pe DP,iar el sa-i distribuie la ceilalti. Nu stiu daca pana aici este corect. As mai intreba daca pe langa impozitul retinut se mai retine si CASS,
multumesc
Cel mai recent răspuns: radumititean , utilizator 23:35, 18 Iulie 2017
Daca este o asociatie tip ong constituita pe oug 26 din 2000 privind asociatiile si fundatiile, nu poate imparti membrilor sai din veniturile incasate pentru activitatile economice prestate in timpul anului decat doar daca acesti membrii au contracte de prestari servicii si dupa ce li se retine impozitul si contributiile sociale (cas si cass). Se depune d112 si se fac platile acestor dari la bugetul de stat si cel al fondurilor speciale pana pe 25 a lunii urmatoare celeia in care se platesc banii cuveniti catre membrii.
Cred ca nu m-am exprimat corect.Contractul de sponsorizare este cu alta persoana care face parte din fanfara,dar care nu este memru al asociatiei.In acest caz cum se procedeaza?
Multumesc!
La fel. Nu poti plati oamenii pentru o munca prestata repetitiv pe baza de altceva decat contract de munca sau, in cazuri speciale, contract de cesiune de drepturi de autor... ca nu sunt zilieri, nici ucenici, iar contract civil nu merge din cauza caracterului repetitiv.... eventual daca ar fi PFA ai putea face contract de prestari servicii... in tot cazul nu contract de sponsorizare sau de donatie, ca nu doar ca nu e legal dar se poate lasa si cu dosar de evaziune fiscala pentru asociatie daca vrea sa mascheze in sponsorizare plata persoanelor care au prestat serviciile, fie ca sunt membri sau nu..... Iar cine plateste asociatia sa presteze concerte de asemenea trebuie contract cu organizatia, care trebuie sa reflecte caracterul lucrativ, sa nu fie mascat in contract de sponsorizare ca e evident o prestare de servicii

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Conventie civila standan54 standan54 Este valabila conventia civila pentru Asociatiile de proprietari? (vezi toată discuția)
Cine poate angaja zilieri? ckmaster ckmaster In luna august 2012 am fost sa depun la ITM Suceava adresa tip insotita de xerocopie dupa registrul zilierilor, conform legii zilierilor nr.52/2011. Este a ... (vezi toată discuția)
Inregistrare contract de prestari servicii oct oct buna ziua, unde si cand trebuie inregistrat un contract civil de prestari servicii sau colaborare, incheiat intre o persoana fizica si una juridica. ce ... (vezi toată discuția)