Buna seara sunt angajat al unei societeti comerciale, angajat din 2011 dupa ce am fost preluati cu tot cu angajati dupa vanzarea intregului businness. Am solicitat dupa o perioada transferul la un alt punct de lucru fiindu-mi mai aproape de casa (mai exact in orasul unde locuiesc). Mentionez ca acum lucrez la un punct de lucru care implica o naveta zilnica si in consecinta o cheltuiala suplimentara pentru mine. Intrebarea mea este in ce conditii pot cere transferul la punctul de lucru din orasul unde locuiesc? Sau ce argumente sa aduc ca, cererea sa fie aprobata?
In situatia dvs., este vorba despre modificarea locului de munca care se poate face unilateral de catre angajator in conditiile mentionate de Codul Muncii sau cu acordul partilorasa cum este mentionat in art.41 C.mun.
Codul Muncii
art.41 (1) Contractul individual de muncă poate fi modificat numai prin acordul părţilor.
(2) Cu titlu de excepţie, modificarea unilaterală a contractului individual de muncă este posibilă numai în cazurile şi în condiţiile prevăzute de prezentul cod.
(3) Modificarea contractului individual de muncă se referă la oricare dintre următoarele elemente:
.....
b) locul muncii;
....
Este posibila modificarea unilaterala a c.i.m. - locul muncii - numai in cazurile si conditiile expres prevazute de lege - art.42-48 C.mun. - ,si anume :
- delegarea
- detasarea
- în cazul unor situaţii de forţă majoră
- cu titlu de sancţiune disciplinară sau ca măsură de protecţie a salariatului.
Transfer
vasilizaitev
Buna ziua !
Astazi am primit o veste de la angajator ca voi fii transferat in alt magazin, tot in cadrul firmei. Magazinul cu pricina este din domeniu ... (vezi toată discuția)
Angajata insarcinata
anca000
Am urmatoarea nelamurire: stiu ca daca sunt insarcinata, angajatorul nu ma poate da afara (daca l-am instiintat deja) decat daca este in reorganizare judiciara ... (vezi toată discuția)