avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 583 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Pontaj
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Pontaj

Buna ziua,
Nu stiu daca am ales forumul bun, dar as dori sa intreb , intr-o societate comerciala cine are raspunderea juridica pentru intocmirea fiselor de pontaj? Cui ii revine obligatia legala sa intocmeasca fisele de pontaj si cine este responsabil legal de intocmirea lor corecta ? Exista o prevedere legala clara in aceasta privinta?
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 08:37, 8 Ianuarie 2017
Potrivit art.119 c.mun., angajatorul are obligaţia de a ţine evidenţa orelor de muncă prestate de fiecare salariat şi de a supune controlului inspecţiei muncii această evidenţă ori de câte ori este solicitat.

In practica, evidenţa orelor de muncă prestate de fiecare salariat se ţine de căre angajator prin intermediul foii colective de pontaj sau a condicii de prezenta.

De asemenea, angajatorul are dreptul de a stabili atributiile corespunzatoare fiecarui salariat, in conditiile legii.

Tot din practica va spun , avand in vedere ca legea nu prevede expres in sarcina cui revine aceasta obligatie, evidenta orelor de munca este in sarcina celor de la resurse umane la unii angajatori , iar la altii la cei de la contabilitate.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Condica de prezenta este obligatorie? andreea20ro andreea20ro buna ziua,vreau sa intreb daca exista o lege in care este specificat daca condica de prezenta la o firma este obligatorie sau nu. multumesc frumos. (vezi toată discuția)
Condica de prezenta ROXANA_MALITA ROXANA_MALITA Buna ziua, Va rog sa ma ajutati intr-o nelamurire : este obligatorie condica de prezenta sau este suficient pontajul? Mentionez ca la noi in firma nu se ... (vezi toată discuția)