avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 595 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... anexa-clauza confidentialitate
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

anexa-clauza confidentialitate

Buna ziua,

In urma cu ceva timp la semnarea CIM am primit o foaie de hârtie,care nu era din cate stiu eu act aditional la CIM,clauza de confidentialitate intr-un singur exemplar care nu mi-a parvenit de atunci.Era vorba de o clauza de confidentialiate standard cu privire la date,clienti,bani etc.

In urma tensiunilor si unei oferte de la un concurent direct am decis sa parasec compania.

Întrebarea mea este daca fosta companie se poate întoarce împotriva mea si cum va putea sa demonstreze faptul ca nu am trădat clauza de confidentialitate?

Mentionez ca amândouă organizatiile au acelasi profil de activitate iar clientii lor, care sunt in contact direct cu mine,sunt sub contract cu ambele societati.

Va multumesc
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 12:08, 8 Ianuarie 2017
Potrivit Codului Muncii clauza de confidentialitate isi produce efecte pe toată durata contractului individual de muncă şi după încetarea acestuia.

Clauza de confidentialitate nu are nicio legatura cu faptul ca v-ati angajat la acea societate , important este sa nu divulgati date sau informaţii de care ati luat cunoştinţă în timpul executării contractului.

In situatia in care se presupune ca ati incalcat acea clauza, fostul angajator va trebui sa demostreze asa ceva.

Din păcate 80% din informatiile dobandite la vechiul loc de munca sunt informatii pe care noul angajator le oferă si el....deci in concluzie o parte mare din informatii sunt practic comune(aici ma refer in speta la baze de date,produse,tehnici de vanzari).....e ca si cum ai migra de la pepsi la coca-cola in principiu.
In acest caz, ii va fi destul de greu -spun eu - fostului angajator sa demonstreze incalcarea clauzei de confidentialitate de catre dvs.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Clauza de confidentialitate Canceu Canceu Buna ziua, la contractul individual de munca am o un act aditional in care este precizata urmatoarea clauza: \\"salariatul se va obliga ca timp de cel putin 3 ... (vezi toată discuția)
Clauza de confidentialitate mihaiu mihaiu Buna seara, mi-am schimbat locul de munca. Dupa cca 4 luni de la aceasta am avut surpriza sa primesc o instintare ( trimisa cu confirmare de primire ) cum ... (vezi toată discuția)
Contract de confidentialitate valabil dupa semnarea cim? mihaistefan22 mihaistefan22 Buna, Am semnat cu contract standard de confidentialitate (model luat de pe internet) ulterior semnarii contractului de munca. In contractul de munca nu ... (vezi toată discuția)