avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 491 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Proprietate industrială şi ... clauza de neconcurenta ?
Discuție deschisă în Proprietate industrială şi intelectuală. Adică mărci, invenţii, drept de autor şi altele

clauza de neconcurenta ?

am o clauza in contract discount pt exclusivitate produs la raft in sensul ca primesc discount daca pun in raftul / vitrina numai produsele lor din gama de produse respective .
e legal sa ceara aasta?
in legea 11/ combaterea concurentei neloiale nu zice nimik de exclusivitate.
poate sa-mi ceara exclusivitate fara a incheia un contract de eclusivitate?
avem doar contractul de furnizare prin care x imi vinde prduse pe care le vand in magazine specializate si a introdus discount pt exclusivitate la raft
e ok? legal?
:sorry:
Cel mai recent răspuns: edx , utilizator 16:19, 10 Septembrie 2009
ontractul este legea partilor iar daca cuprinde o asemenea clauza trebuie respectata chiar daca nu este prevazuta in vre-un act normativ caci ceea ce nu este expres interzis este permis. Va poate obliga sa respectati clauza sau sa ceara desfiintarea contractului cu daune interese
pai tocmai , asta e , faptul k eu personal nu am cunostinta ca acesta clauza ar fi interzisa asta nu inseamna k as putea s-o incalc, necunoasterea legii nu ma absolva de nicio vina,
mai mult, imi aduc aminte ca o companie renumita de bauturi racoritoare avea acesta problema , nu lasa concurenta sa puna produsele in acelasi raft cu al lor.
mie imi suna a concurenta neloiala, dar in legea 11 nu am gasit nimik precizat
unde sa mai sap?
:">
Dar ei nu va conditioneaza livrarea produselor de amplasarea lor pe raft ci doar acordarea discountului. Prin urmare daca doriti discountul le aranjati asa, daca nu nu. Ce e in neregula in acest lucru?

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Concurenta neloiala sau? OANA GORAN OANA GORAN am clauza in contract discount pt exclusivitate produs la raft in sensul ca primesc discount daca pun in raftul / vitrina numai produsele lor din gama de ... (vezi toată discuția)
Concurenta neloiala la asociatii de proprietari Lupulescu Robert Curatenie Blocuri Lupulescu Robert Curatenie Blocuri Buna ziua, sunt administrator la o firma care avem ca obiect de activitate prestarea de servicii curatenie la Asociatii de Proprietari si vreau sa va supun ... (vezi toată discuția)
Fixarea preturilor de vanzare adrian199 adrian199 Buna ziua, Am urmatoarea situatie: comerciantul C1 discuta cu furnizorul F care sunt preturile de vanzare la raft la comerciantul C2, pentru produsele livrate ... (vezi toată discuția)