am o clauza in contract discount pt exclusivitate produs la raft in sensul ca primesc discount daca pun in raftul / vitrina numai produsele lor din gama de produse respective .
e legal sa ceara aasta?
in legea 11/ combaterea concurentei neloiale nu zice nimik de exclusivitate.
poate sa-mi ceara exclusivitate fara a incheia un contract de eclusivitate?
avem doar contractul de furnizare prin care x imi vinde prduse pe care le vand in magazine specializate si a introdus discount pt exclusivitate la raft
e ok? legal?
:sorry:
ontractul este legea partilor iar daca cuprinde o asemenea clauza trebuie respectata chiar daca nu este prevazuta in vre-un act normativ caci ceea ce nu este expres interzis este permis. Va poate obliga sa respectati clauza sau sa ceara desfiintarea contractului cu daune interese
pai tocmai , asta e , faptul k eu personal nu am cunostinta ca acesta clauza ar fi interzisa asta nu inseamna k as putea s-o incalc, necunoasterea legii nu ma absolva de nicio vina,
mai mult, imi aduc aminte ca o companie renumita de bauturi racoritoare avea acesta problema , nu lasa concurenta sa puna produsele in acelasi raft cu al lor.
mie imi suna a concurenta neloiala, dar in legea 11 nu am gasit nimik precizat
unde sa mai sap?
:">
Dar ei nu va conditioneaza livrarea produselor de amplasarea lor pe raft ci doar acordarea discountului. Prin urmare daca doriti discountul le aranjati asa, daca nu nu. Ce e in neregula in acest lucru?