avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 662 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... Accident cu consecinte deosebit de grave in incinta ...
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

Accident cu consecinte deosebit de grave in incinta unui magazin

In urma cu aproape 3 ani,sotia a intrat intr-un magazin si a alunecat pe o portiune cu un lichid vascos din incinta acestuia.Pe camera de luat vederi a magazinului se poate vedea clar acest lucru. A suferit ruptura de femur,a avut 120 zile de spitalizare,a ramas cu un handicap oermanent,iar dupa instrumentarea cazului verdictul a fost de respingere pe motiv ca ....nu s-a mai intamplat niciodata in magazin asa c eva.De fapt verdictu fusese dat de procuror dupa incheierea cercetarii penale si a fost insusit si de instanta.Ulterior am aflat totusi ca o alta persoana a cazut intr-un alt magazin al aceleias firme si a fost pus sa declare in scris ca nu are nici o pretentie.Avocatul pus de noi,initial a confirmat ca dreptatea este de partea noastra,dar ulterior ne-a sfatuit sa renuntam pentru ca ....nu vedem ce se intampla la televizor? Am avea nevoie de sfatul dvs.si eventual un avocat bun care sa restabileasca dreptatea,pentru ca deja peste putin timp se fac 3 ani si nu stim ce sanse mai avem.
Cel mai recent răspuns: gabriela_iurascu , utilizator 14:46, 9 Noiembrie 2022
Buna ziua, referitor la aceste norme mentionate de dumnwavoastra, puteti indica mai exact care e cadrul legal pentru incadrarea la ,, vatamare corporala din culpa;"? In anul 2021 am avut si eu un incident dintr-o alunecare la intrarea in incinta unui magazin, soldat cu o fractura cu deplasare a ambelor oase la piciorul stang.
Va multumesc pentru suport!

Qubik a scris:

După opinia mea, lucrurile stau cam așa: este vorba de ”vătămare corporală din culpă”
În vechiul CP, persoanele juridice nu puteau fi acuzate penal și ca atare nu aveau răspundere penală.
Conform NCP persoanele juridice pot răspunde penal.
În mod normal normele ISSM prevăd ca unei persoane care nu este angajat al societății comerciale dar căreia i se permite accesul pe teritoriul acelei societăți, să i se facă un instructaj și să i se asigure un echipament de protecție. În cazul unui magazin, condițiile pe care societatea i le asigură angajatului trebuie să fie aceleași ca și pentru angajați.
La acest punct, un specialist in legislația ISSM poate oferi un răspuns competent.
În zona unde s-a produs accidentul exista o persoană care conform fișei postului trebuia să asigure curățenia. Prin neglijență și inacțiune s-au creat condiții care au favorizat producerea accidentului.
Așa cum primăriile pot fi date în judecată și răspund penal și civil pentru accidentele care se produc datorită carosabilului deteriorat așa și magazinele ar trebui să poarte răspunderea pentru condiții improprii în zonele de acces a publicului.
La noi încă sunt goluri în legislație în acest domeniu.
Oplângere penală scrisă corect cred că v-ar putea ajuta.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Lamuriri la ordinul csa 5/2010 NELUL NELUL Am avut un accident cu un ansamblu tractor-remorca neinmatriculat, nesemnalizat, ne... A inceput procesul, cercetari, expertize... Conform ordinului CSA ... (vezi toată discuția)
Accident moto autoturims- dauna totala moto+ recuperare bani destoian destoian Buna ziua , pe data de 3 Iunia am suferit un accident moto,cauzat de o tanara domnisoara care nu sa asigurat cand a iesit din parcare, dansa are RCA la banca ... (vezi toată discuția)