avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 400 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Avocaţi şi Admitere ... Poate sau nu poate ?
Discuție deschisă în Avocaţi şi Admitere în avocatură

Poate sau nu poate ?

Legea 51/1995 art.21 al 2 prevede ca un avocat nu poate reprezenta un client la instanta unde are rude.
DCC 1519/2011 spune ca articolul de mai sus este neconstitutional.
In momentul de fata art. 21 este abrogat ? pentru ca in republicarile legii 51/92 nu apare acest lucru
Cel mai recent răspuns: Ana-Maria Pînzaru , Avocat 12:00, 8 Ianuarie 2017
Cazurile de incompatibilitate sunt prevazute in codurile de procedura pentru judecatori, procurori, grefieri, magistrati asistenti etc.... Cititi acele cazuri
Norma juridica pe care ati mentionat-o nu mai produce efecte.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Incompatibilitate procuror Georgescul Georgeasca Georgescul Georgeasca procurorul de caz ( cel care instrumenteaza, conduce, supravegheaza urmarirea penala ) este incompatibil cu situatia de procuror de sala ( de sedinta de ... (vezi toată discuția)
Avocat incompatibil leusan leusan Are dreptul un avocat sa pledeze la instanta unde sotul sau este judecator chiar daca sotul nu face parte din completul de judecata? (vezi toată discuția)
Art.20 din legea 51/1995 Ariadna Gorea Ariadna Gorea Am intrat in avocatura de curand. Desi am dat si am luat cu brio examenul de admitere in barou inca din 2004, am tot amanat intrarea efectiva in avocatura ... (vezi toată discuția)