avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 564 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Mostenitor
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Mostenitor

Tatăl meu a decedat și avea un credit la banca . Că moștenitor trebuie să plătesc creditul respectiv?
Cel mai recent răspuns: Ana-Maria Pînzaru , Avocat 14:26, 8 Ianuarie 2017
Buna ziua,
Daca ati acceptat mostenirea atunci ati acceptat si activul (bunurile lasate de defunct) si pasivul (datoriile acestuia).
Atentie, sa nu fi intervenit prescriptia dreptului de a se solicita datoria de catre banca.
Prin acceptarea mostenirii ati preluat si activul si pasivul(datoriile)mostenirii.
Conform noului cod civil acceptarea mostenirii se face numai sub beneficiu de inventar, ceea ce inseamna ca veti plati pasivul (creditul) numai cu bunurile mostenite si in limita valorii acestora.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Ce fac cu creditele ramase la banci dupa decesul tatalui costel_81 costel_81 Acum cateva zile a decedat tatal meu in drum spre serviciu. In urma necazului am ramas cu un credit de nevoi personale fara asigurare de viata si o limita de ... (vezi toată discuția)
Despre datoriile unei persoane decedate joiosif4 joiosif4 este adevarat ca in urma decesului unei persoane(persoana decedata avand datorii in timpul vietii si lasandu-le neachitate dupa deces)urmasii persoanei ... (vezi toată discuția)
Succesiune complicata!!!!!!!!!!!! severinbrasov severinbrasov Tata lmeu a decedat in luna martie. La succesiune venim eu in calitate de fiu, si sotia sa, care nu m-a adoptat, mama mea fiind decedata. Am doua credite la ... (vezi toată discuția)