avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 730 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Ce pot face - reparatie acoperis de unul singur
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Ce pot face - reparatie acoperis de unul singur

Salut, vecina de la etaju 4 nu are acoperis, iar cand ploua , ploua la ea in toata casa ,si imi plaua si mie , am vorbit cu ea sa rezolve problema ,de ast vara promite ca pune carton si iaca co venit iarna si tot ploua , ea mia sugerat so imprumut cu bani ca nare (eu pece baza ii dau banii? Daca nu mi mai da ce fac?), vecini de pe scara nu vor sa puna bani pt , rezolvarea situației blocu nu are asociației, ce trebuie sa fac , vecina e vaduva , si e pensionara ,
@ynocenta: nu este obligatorie chestiunea cu cota indiviza. se poate imparti contravaloarea acoperirii acoperisului cu role de bitum cu ardezie (este un pic mai scumpa, dar isi merita banii) in dreptul coloanei dumneavoastra si se imparte la numarul total de apartamente de pe coloana. este mult mai usor sa imparti la numarul de apartamente decat sa cauti in acte sa vezi cota indiviza a fiecaruia. asa procedam la noi in bloc de mai bine de 10 ani de fiecare data cand au loc lucrari. facem o cheta si platim reparatiile. aveti posibilitatea sa ii transferati datoria la intretinere daca nu vrea sa plateasca de buna voie.
@Ares: completare la deviz, recomand si un certificat de garantie a lucrarii.
Alex spintecatoru a scris:

Asta o stiu, dar vecini nu vor sa contribuie, , problema e doar pe un tronson , celelalte tronsoane au acoperis, erau facute , , ce e de facut ?

la cine va referiti ca nu vor sa contribuie? la toti vecinii din bloc? la cei de la ultimul etaj? sau la cei de pe coloana dumneavoastra?

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Reparare acoperis,platim toti,mai putin 2 apartamente... mimozi mimozi sint proprietar al unui apartament de bloc si stau la ultimul etaj.vVecina s-a tot plins ca-i ploua in casa,drept urmare,s-a dus la asociatie sa se repare ... (vezi toată discuția)
Bună ziua ! referitor la repartizarea cheltuielilor cu privire ... Leonte Liviu Leonte Liviu Bună ziua ! Referitor la repartizarea cheltuielilor cu privire la lucrări (acoperirea cu carton bituminat a acoperișului blocului). ... (vezi toată discuția)
Implicarea asocietiei de locatari in reparatia acoperisului Gabry Gabry Buna ziua, Locuiesc la ultimul etaj intr-un imobil cu 4 etaje. In urma cu 1 an si jumatate am reparat din banii proprii acoperisul, pe toata suprafata ... (vezi toată discuția)