avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 717 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... absenta in timpul preavizului
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

absenta in timpul preavizului

Buna seara, as doi sa stiu, daca sunt in preaviz ( mi-am scris demisia pe data de 4.01.2017 , si mai stau pana la data de 17.01.2017) si nu m-am prezentat la locul de munca vineri,06.01 din cauza vremii extrem de nefavorabile, ma vor obliga sa mai recuperez ziua aceea, sau este vreun articol/vreo lege pe undeva cu care imi pot justifica absenta, sau trebuie sa recuperez ziua ( tin sa mentionez ca toate birourile au fost inchise in orasul meu, insa intreb, deoarece sunt in "mijlocul preavizului" ). Multumesc
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 19:46, 8 Ianuarie 2017
Depinde de angajator , intrucat sunt posibile doua modalitati : fie va ponteaza absent nemotivat in data de 06.01.2017, fie va poate solicita recuperarea zilei respective.

si va trebui sa imi scriu din nou demisia cu inca o zi in plus de lucru la ei?
In situatia in care se decide suspendarea c.i.m. pentru acea absenta nemotivata, atunci termenul de preaviz se prelungeste cu o zi.

Nu este nevoie de scrierea unei noi cereri de demisie.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Nerespectare preaviz Manolache1918 Manolache1918 Buna seara, Doresc sa va intreb ce masuri poate lua angajatorul in urmatoarea situatie: In perioada de preaviz angajatul nu se poate prezenta in ultima zi ... (vezi toată discuția)
Renunțare parțiala la preaviz Mihai-Mirella Mihai-Mirella Cum reușesc sa conving angajatorul sa renunțe la 4 zile de preaviz ? Menționez ca in contract am stipulate 20 de zile lucrătoare de preaviz și eu pot sa ... (vezi toată discuția)
Codul muncii nicoelena nicoelena Ce se intampla daca refuz sa m-ai lucrez in perioada de preaviz? Am fost concediata. (vezi toată discuția)