avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 753 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Nerespectare preaviz
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Nerespectare preaviz

Buna seara,
Doresc sa va intreb ce masuri poate lua angajatorul in urmatoarea situatie:

In perioada de preaviz angajatul nu se poate prezenta in ultima zi de lucru.(din motive personale).
A cerut in mod expres superiorului ca ultimele 2 zile din preaviz sa fie libere (cele 2 de repaus saptamanal sa fie la sfarsitul perioadei de preaviz).. S a stabilit ca penultima zi de preaviz sa fie lucratoare si ultima sa fie nelucratoare.
Nu s a gasit intelegere la superior si astfel angajatul sa nu se prezinte in ultima zi lucratoare.
Ce masuri poate lua firma impotriva angajatului? Poate nota ceva in nota de lichidare? Poate scrie ceva in Revisal astfel incat sa-i creeze probleme in viitor la urmatorii angajatori.
Va multumesc anticipat pentru ajutor.
George M.
Cel mai recent răspuns: Manolache1918 , utilizator 14:00, 16 Octombrie 2017
Pentru o singura zi de absenete nemotivate , angajatorul decide ce va trebui sa faca .

Sunt posibile doua situatii :
- fie il ponteaza nemotivat si c.i.m. va inceta prin demisie;

- fie il ponteaza nemotivat si va demara cercetarea disciplinara a salariatului, putand inclusiv sa decida in conditiile prevazute in regulamentul intern suspendare c.i.m. pentru absente nemotivate - situatie care duce si la suspendarea preavizului.
Multumesc mult pentru raspuns

Am absentat. Sa vedem ce masuri vor lua.
Ultima modificare: Luni, 16 Octombrie 2017
Manolache1918, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Bună ziua, dacă am un angajat pe salariul minim pe economie ... R.Andrei R.Andrei Bună ziua, Dacă am un angajat pe salariul minim pe economie și nu mai vine la serviciu după 5 zile, se plătesc contribuțiile aferente celor 2550 de ... (vezi toată discuția)
Absenta in timpul preavizului Gabi20160201 Gabi20160201 Buna seara, as doi sa stiu, daca sunt in preaviz ( mi-am scris demisia pe data de 4.01.2017 , si mai stau pana la data de 17.01.2017) si nu m-am prezentat la ... (vezi toată discuția)
Renunțare parțiala la preaviz Mihai-Mirella Mihai-Mirella Cum reușesc sa conving angajatorul sa renunțe la 4 zile de preaviz ? Menționez ca in contract am stipulate 20 de zile lucrătoare de preaviz și eu pot sa ... (vezi toată discuția)